שלבים בהחלמה לאחר ניתוח אף

"דוקטור, לפני הכל אני מוכרח לשאול: מתי אוכל לחזור לשגרה שלי?" – בכל פגישת ייעוץ, ללא יוצא מן הכלל, השאלה הזו נשאלת. להפתעתי, בשלב מוקדם מאד ועוד לפני שאני מציג בפני המועמדים לניתוח את ההדמיה. לטובת אלו ביניכם שטרם בדקו, חקרו והעמיקו בנושא ניתוח אף, חשוב לי להקדים ולשתף את מהלכו בקווים כלליים: את הניתוח מקדימה פגישת ייעוץ במהלכה אני עושה הדמיה. במעמד פגישה זו, אני משתף כי לאחר הניתוח שאורכו כשעתיים לערך, ישנה תקופת החלמה מדורגת הנמשכת עד כשנה. 

 

אז מהם שלבי תקופת ההחלמה לאחר ניתוח אף? מאחר שהחלמה היא דבר סובייקטיבי (שכן כל גוף מגיב אחרת), לא אציג בפניכם שלבים "יבשים" ואת אורכם הממוצע, אלא אענה עבורכם על שאלות נפוצות שלבטח מהדהדות כעת בראשכם. 

 

תשובות רותחות לשאלות חמות על החלמה אחרי ניתוח אף

אתחיל ואציין: במעמד פגישת הייעוץ האישית אשמח להשיב על כל שאלה, וכך גם להעניק לכם ודאות על כל שלב בתהליך. אני מאמין בשקיפות, שיתוף ושיח ב"גובה העיניים", ועל אלו אני מבסס את עבודתי מול מנותחיי הנותנים בי אמון. כעת, אשיב עבורכם על מספר שאלות נפוצות בנושא ניתוח אף, בדגש על מה שקורה אחרי הניתוח ובמהלך תקופת ההחלמה:

  • "כמה זמן נמשכת תקופת ההחלמה?" – על הנייר, תקופת ההחלמה אורכת כשנה לערך, וכעת אסביר: זה לא שבמשך שנה הפנים יהיו נפוחות ותהיו מנועים מלבצע פעילות גופנית, אלא שתחלוף שנה מיום הניתוח עד שתראו את התוצאה הסופית: האף שהוצג בפניכם בהדמיה בפגישת הייעוץ. אדגיש ואומר כי תקופת החלמה נוטה להתקצר ולהתארך בין מטופלים שונים, כאשר הגורמים המשפיעים הם הקפדה על ההמלצות שניתנו לכם, כמו גם נתונים פיסיים שונים הייחודיים לכל אדם. 
  • "יהיה עליי להסתובב עם הסד במשך שנה?" כמובן שלא. בשבוע-שבועיים הראשונים יש להישאר עם הסד על האף ואין להסירו. כמו כן, חשוב לא להרטיב ולא להחליפו לבד ומבלי שניתנה הוראה מפורשת. זמן קצר לאחר הניתוח תגיעו לביקורת (תקבע לפני יציאתכם הביתה לאחר הניתוח), ובמהלכה יוסר הסד. 
  • "זה נכון שאסור לקנח את האף לאחר הניתוח?" – בימים הראשונים שלאחר הניתוח כשהאף מכוסה בסד, אין לקנח את האף. פעולת הקינוח מותנית בהפעלת לחץ על האזור ומסיבה זו ההמלצה היא להימנע. 
  • "אני שכיר ולא יכול להפסיד המון ימי עבודה. מתי אוכל לחזור לעבודה?" – ישנו מיתוס כי לאחר ניתוח אף נדרשת היעדרות ממושכת מהעבודה. לשמחתכם, זהו רק מיתוס. בגדול, כל עוד עבודתכם אינה פיסית ודורשת מאמץ (מאמני כושר, סבלים, עובדי לוגיסטיקה ומחסנים וכיוצא בזה), תוכלו לשוב לעבודה בתוך כמה ימים, תוך הקפדה מלאה על הוראות ההחלמה. 
  • "פעילות גופנית תתאפשר במהלך תקופת ההחלמה?" – בימים הראשונים שלאחר ניתוח האף מומלץ שלא להתאמן או לאמץ את הגוף. כעבור שבועיים לערך ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית, וזאת במידה שהסיכון לפגיעה באף נמוך. חשוב מאד להיות קשובים לגוף, ולגלות רגישות גבוהה לאזור הפנים שבימים, בשבועות ובחודשים שלאחר הניתוח, נפוח. 

ליצירת קשר עם ד"ר מרקוס הראל >>>

בעלי מקצוע לבית בריאות דיור משותף דין ומשפט דת ואמונה הגיל השלישי הורות כללי לוכד נחשים לימודים משפחה ניקוי תעשייתי צרכנות קייטרינג תיירות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כמה עולה להשתמש בשירותי ניקיון חיצוניים?
ניקיון. יש כאלה שהמילה הזו עושה להם טוב ונעים על הלב לעומת אחרים, שבשבילם זה הסיוט בהתגלמותו. אין מה...
קרא עוד »
אפר 30, 2021
הוצאת דיבה ולשון הרע – ממה צריך להיזהר ולמה צריך לשים לב?
לא פעם אנחנו משתפים מאמר או פוסט, מביעים דעה וקוטלים את שמו של אדם, הרבה לפני שבדקנו האם הדברים...
קרא עוד »
אוק 29, 2020
איזה מרצפות מתאימות לריצוף שיש יוקרתי?
אם תהיו מעוניינים לשדרג את ביתכם מבחינה עיצובית ולהפוך את המראה שלו להרבה יותר יוקרתי, תוכלו ללכת על...
קרא עוד »
פבר 08, 2021