איך עושים את המעבר עם התינוק למוצקים
אין כמו לראות תינוק הולך וגדל כאשר אין כמו תחושת הנחת של אמא שרואה תינוק בשרני ובריא שאוכל באופן נפלא את כל הארוחות. תינוק מתחיל את חייו כאשר הוא באופן אידאלי מוזן על ידי החלב של אמא שלו, למרות שהאפשרות של האכלה על ידי תמ"ל היא פופולארית ויעילה לא פחות אצל אימהות ואבות.
המעבר אל אוכל מוצק הוא כזה שלא רק חוסך כסף רב עבור תמ"ל, אלא גם מראה על הצמיחה הטבעית של תינוק והסקרנות שלו לגבי האוכל שנמצא סביב לו. איך בדיוק עוברים מאוכל נוזלי לחלוטין לאוכל מוצק? מקשיבים להוראות משרד הבריאות ולתחושות האישיות או מתייעצים ברשת בפורום אמא4אמא פורטל הריון.
משלבים מוצקים בהאכלה
באופן די טבעי וברור האמא מעניקה לתינוק שלה את כל מה שהוא צריך על מנת להתפתח בתור תינוק בריא ושמנמן דרך החלב שהמייצר הגוף שלה. זו שיטת ההאכלה הכי בריאה לתינוקות אדם וזו הדרך בה ממליץ משרד הבריאות לפעול עד לגיל חצי שנה.
מה קורה בגיל חצי שנה? זה הגיל המומלץ להתחלה של שילוב מזון מוצק בתזונה של תינוק. האם אפשר לשלב לפני כן? במידה מועטה במידה והתינוק מראה סימני בשלות ועניין, לא טרם לכך. מגיל חצי שנה התינוק ערוך ובשל לאכילה של מזון מוצק שלא מועבר בארוחה שלמה, אלא בשלב של טעימות ולאחר מכן בשלב של ארוחה, ולא בכל ארוחה. תוכלו גם להתייעץ בנושאים אלו עם הורים נוספים באמצעות פורום הורות ברשת.
מתקדמים שלב אחר שלב
ההתחלה הטבעית של תינוק היא על ידי שילוב של כמה כפיות בודדות בכל פעם בה מציגים לו אוכל טחון מוצק. הכמות הולכת וגדלה לה, כאשר יש לזכור שהכמות הזו בהחלט יכולה להיות שונה מתינוק אחד לאחר. לכן אין מה להשוות לתינוק של השכנה שכבר אוכל כמויות יותר גדולות, לכל תינוק יש את היכולת השונה לווסת את הכמות לה הוא זקוק.
בשום פנים ואופן לא מאכילים בכוח תינוק שלא מעוניין בכך. יש להאכיל במזון טחון טרי ובריא, ולהימנע ככל האפשר מאוכל מוכן, ממותק ומומלח. כדאי להקשיב לאיתותים של התינוק ולראות סוגי העדפות וכמויות באופן פרטני אצלו.