למי ניתן לפנות עבור פיצויים מהצבא?
לצערנו כולנו מכירים את המקרה הטראגי של איציק סעידיאן, ומקרה זה היא גם קשור למשרד הביטחון ויחסו לחייל לשעבר. כאן נכתוב על נושא זה: למי ניתן לפנות עבור פיצויים על תביעה בצבא?
האם נפצעתם במהלך השירות הצבאי?
גם כאן לצערנו לא מעט חיילים נפצעים בצבא ויש כאלה שחוו פוסט טראומה מהצבא ולכן הם מוגדרים כפוסט טראומתיים. אולי בימים אלה משרד הביטחון יחליף דיסקט, אולם לא פשוט לשכנע אותם שאכן אתם זכאים לפיצויים מהצבא.
זכאות לפיצוי
אם אכן נפצעתם במהלך השירות ייתכן מאוד שאתם זכאים לקבל פיצויים. אולם מכיוון שהמלאכה מורכבת, חשוב להשכיר את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום זה, בעל וותק וניסיון בהתמודדות מול הצבא.
איזה פיצוי תוכלו לקבל?
חיילים שנפגעו בצבא יכולים לקבל פיצוי עבור חבלה, ולתבוע את משרד הביטחון בשל פציעה או מחלה.
העלאת אחוזי נכות
משרד הביטחון לא ממהר להגדיל את אחוזי הנכות שכן בין היתר מדובר בהרבה כסף, הוא נוהג לפעמים באטימות כלפי חיילים.
פנייה לעו"ד
אם ברצונכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם, יהיה עליכם לפנות למשרד עו"ד, זהו משפטן המתמחה בענייני צבא, בעזרתו תוכלו לקבל הכרה שאתם נכי צה"ל.
באילו פגיעות מדובר?
ובכן מדובר בכמה סוגים של פגיעות במהלך השירות: חבלה, למשל בברכיים, כתפיים או קרסוליים. ככל שמצב החייל לשעבר חמור יותר, הוא גם יקבל אחוזי נכות גבוהים יותר, אולם מדובר בנושא מורכב, לא פשוט להשיג את המטרות הללו ללא עזרה של עו"ד.
מחלות נוספות
בנוסף מדובר במחלות כגון סוכרת, סכיזופרניה שהתפרצה במהלך השירות הצבאי, אפילפסיה, אסטמה, מחלות לב, לחץ דם גבוה כרוני, פיברומיאלגיה, סרטן ועוד מחלות. והיה והמחלה הופיעה במהלך השירות, קיים סיכוי שתקבלו מאה אחוז נכות.