איך מוכיחים ניכור הורי
אחד הדברים הקשים והרגישים ביותר בתהליך גירושין, לא מתרחש בהכרח בין בני הזוג הבוחרים להיפרד ולחיות את חייהם בנפרד, אלא דווקא בין ההורים לילדים. לא קל להורים להתמודד עם ילדיו אחרי שהם בוחרים להתגרש, בוודאי שלא קל להם להסביר מדוע עשו זאת ולמה זה לא אמור להשפיע על הילדים ועל האהבה כלפיהם.
העניין יכול להסתבך הרבה יותר כשמגיעים למצב של ניכור הורי. מדובר על סיטואציה בה אחד ההורים טוען שהילד חש כלפיו ניכור ולכן הוא לא מוכן להיפגש איתו. זה מצב מאוד בעייתי להורה כמובן, מאחר ואף אחד לא רוצה למצב כזה. זה יכול להיות הרבה יותר בעייתי, אם ההורה השני מעורב בזה, כלומר אם הוא מוביל או במילים אחרות "מסית" את הילד כנגד ההורה וגורם לו להתנכר כלפיו.
על מנת להוכיח טענה של ניכור הורי, צריך להוכיח מצב כזה ואז אפשר למעשה לכפות על הילד לפגוש את ההורה, כלומר, למנוע מצב בו הצד השני אוסר על ההורה לפגוש את הילד.
איך מוכיחים טענה כזו?
השאלה היא איך מוכיחים ניכור הורי ? אפשר להוכיח טענות של ניכור הורי, אם וכאשר ההורה השני מדבר באופן שלילי עליו, מגביל את הקשר איתו, מונע תקשורת, מפריע לתקשורת איתו, מגביל את כמות הפעמים שהוא מדבר עם הילד על ההורה ואפילו מגביל את כמות התמונות שהוא מציג לו, ולמעשה גורם לילד להתנתק מההורה.
צריך להדגיש, במקרים רבים זה לא הילד שרוצה להתנתק מההורה אלא ההורה איתו הוא חי יוצר ביניהם את ההפרדה הזאת. בסופו של דבר, אם התביעה מתקבלת, אז זה יכול רק לפגוע בו, מאחר והילד יהיה בקשר עם ההורה המנוכר וייתכן אפילו שיעדיף לשהות אצלו ולא אצל ההורה איתו הוא חי.
>קראו עוד על ניכור הורי – עורך דין דנה יצחק פיקר