מה קורה אם לא מסכימים על משמורת משותפת?
כיום מומלץ על ידי אנשי מקצוע רבים על משמורת משותפת במקרה של גירושין בהם יש ילדים בתמונה. מדובר על הסדר שמשאיר את הילדים קשורים במידה שווה לשני ההורים, והם חיים אצל שני ההורים במידה שווה. כמובן שהסדר כזה יכול להיעשות רק במקרה של הסכמה בין שני הצדדים, ורק אם שני ההורים מוכנים להתאים את עצמם להסדר הזה. יש לציין כי משמורת משותפת מחייבת את שני ההורים ומציבה בפניהם דרישות שונות. בין היתר נדרשים ההורים לגור במרחק נסיעה סביר שיאפשר לילד להגיע בקלות מבית אביו לבית אמו. כמו כן על ההורים לשמור על שיתוף פעולה ברמה הולמת כדי להגן על שלוות חייו של הילד המשותף שלהם.
הגעתם להסכמה – מה טוב!
יש בני זוג רבים אשר במהלך תקופת הגירושין שמים את הילדים במרכז, וזוכרים כי הנפש שלהם ושלוות החיים שלהם הם ערכים חשובים עד מאוד, והם יהיו מוכנים לבוא זה לקראת זו כדי להצליח להגיע להסכם של משמורת משותפת אצל עורך דין גירושין. אכן, זו האפשרות הנכונה והטובה ביותר שתפחית במידת האפשר את נזקי הגירושין על החיים של הילדים. אבל לא תמיד זה מתאפשר. כן, יש מקרים רבים בהם המשמורת המשותפת אינה מתאימה ובני הזוג לא מגיעים להסכמה בעניין זה.
לא הגעתם להסכמה – מה עושים?
במקרה בו ההורים לא מצליחים להגיע להסכמה, או שמכל סיבה אחרת אין אפשרות להסדיר משמורת ילדים משותפת בה שני ההורים ימשיכו להיות אחראיים על הילדים, יהיה צורך למצוא אלטרנטיבה אחרת. וזו תהיה לרוב משמורן יחיד. מדובר על מצב בו אחד ההורים, לרוב האם, היא תהיה אחראית על גידול הילד. ואילו ההורה השני – לרוב האב, יוכל לפגוש את הילד על פי הסכמי ראייה. כך יוכל ההורה השני לפגוש את הילד, לשהות אתו ואף להלין אותו בביתו.
טובת הילד מול עיני ההורים
אמנם הליך גירושין הוא מורכב לכל מי שנמצא בתמונה המשפחתית. אבל חשוב לזכור כי הילדים מושפעים מהתהליך הזה באופן משמעותי, ולכן חשוב לשים אותם במרכז ולדאוג לשלומם וליציבות הנפשית שלהם.
אולי יעניין אתכם גם: מהי כתובה