בגרויות – איך להתמודד איתם
בגרות היא מילה מלחיצה אצל רוב נערי ישראל, חוץ מהמחוננים שלא מכירים ספרה אחרת חוץ מ-100 או אלו שנפלטו ממסגרות הלימוד ועובדים במכולת.
תקופת הבחינות נחשבת מלחיצה ביותר לתלמיד. למרות הגיל הצעיר, התלמידים מבינים את המשמעות של תעודת הבגרות ואת הדלתות שיפתחו בפניהם בהמשך המסלול שלהם אם תהיה להם תעודה טובה.
השאלה היא איך מתמודדים עם מבחן בגרות בלשון (קראו על גול בגרות בלשון בלינק), מתמטיקה, אנגלית ושאר מקצועות גם מנטלית וגם טכנית, איך לעבור את זה בהצלחה?
קבלו כמה טיפים לעבור את זה נכון.
איך לעבור בגרויות כמו גדול:
מבחני הבגרות כמו שאתם וודאי יודעים, כוללים כמה חלקים בכל המקצועות הנדרשים. באופן טבעי, יש מקצועות שאתם יותר אוהבים ואתם טובים בהם, לעומת מקצועות משעממים, חומר אפור ואינסופי.
העניין הוא שהבגרות לא מסתכלת על מה מעניין אתכם ומה לא. אתם צריכים להצליח בהכל ובגלל זה אתם צריכים להבין איך להצליח גם במקצועות שאתם טובים בהם וגם באלו שפחות.
אז ראשית, מבחינה מנטלית צריך לתפוס את הבחינות לא כאיום אלא כאתגר. זה אומר שהמבחנים הם לא משהו רע שקורה לכם, אלא אתגר טוב.
אם אתם רצים או עושים ספורט אתם בוודאי מכירים את זה. היכולת שלכם לקום מהספה גם כשלא בא לכם נובעת מהעובדה שקיבלתם על עצמכם אתגר ספורטיבי כל שהוא. ככה זה גם המבחנים. בדיוק אותו דבר.
מבחינה טכנית כדי לעבור את המבחנים בהצלחה אתם אמורים לשלוט בחומר ברמה הרבה יותר גבוהה ממבחני הבגרות.
מה זה אומר? קחו דף של שאלון בגרות משנים קודמות ותבחנו את הרמה של השאלות. אחרי שהבנתם במה מדובר מצבו את רמת הידע שלכם בחומר, ככה שגם אם היו שואלים אתכם שאלות הרבה יותר מסובכות, לא הייתם מתקשים בזה בכלל. מומלץ להתנסות עם הכנה לבגרות באינטרנט באתר GOOL כדי להתמקצע יותר ולהגיע מוכנים למבחני הבגרות.