מתי נהוג לחתום הסכם ממון?
הסכם ממון הוא הסכם עליו חותמים בני זוג במטרה להסדיר מראש את חלוקת הרכוש הפיזי והפיננסי שלהם – במקרה של פרידה. ההסכם יכול להיחתם לפני הנישואין או תוך כדי. זוגות שאינם בוחרים להינשא גם מבצעים הסכם ממון, והדבר נעשה יותר ויותר נפוץ בשנים האחרונות.
אין חובה לחתום על הסכם כזה, אך במקרים רבים יש רצון של לפחות אחד מבני הזוג לחתום על הסכם אצל עורך דין הסכם ממון.
פרק ב' בחיים
אחת הסיטואציות הנפוצות שבהן הסכם ממון עולה על הפרק היא כאשר לפחות אחד מבני הזוג נמצא בפרק ב' בחייו, והוא צבר נכסים ויש לו ילדים מנישואין קודמים – ולכן אותו בן זוג מעוניין לחתום מול בן הזוג הנוכחי על הסכם ממון. אם למשל הזוגיות החדשה לא תצלח ואחרי 3 שנים לדוגמא של מגורים משותפים כל אחד מבני הזוג ילך לדרכו – הרי שלא תעלה השאלה כיצד מחלקים את הנכסים המשותפים של בני הזוג. אם למשל כתוב בהסכם שהחסכונות הכספיים של בן הזוג לא יחולקו – הרי שהם יישארו אצלו. ואם אין הסכם ממון הרי שהחלוקה תהיה בהתאם לחוק שקובע חלוקה שוויונית.
בעלות על דירה
קורים מצבים שבהם אחד מבני הזוג נכנס לקשר חדש כאשר יש לו דירה בבעלותו. וכאן נשאלת השאלה האם הדירה תחולק בין בני הזוג הנוכחיים – במקרה של פרידה. החוק קובע כי יש לבצע חלוקה משותפת או חלוקה אחרת בהתאם למצב. אך אם יש הסכם ממון שכתוב בו שהדירה תישאר כולה בבעלות בן הזוג שרכש אותה, הרי שהדירה לא תחולק.
וכאשר לא חותמים על הסכם ממון
כאמור, אם לא נחתם הסכם ממון הרי שהולכים לפי החוק בישראל שקובע חלוקה שוויונית.
עשוי לעניין אתכם גם > בדיקת רישום דירה בטאבו