סוגי המים לשתיה הקיימים

מים לשתיה

שתיית המים הופכת לנושא מדובר יותר ויותר בשנים האחרונות, וזאת בעקבות המודעות להשפעת המים על בריאותינו. אז לפני שנבחר את המים הטובים ביותר עבורנו, אולי ננסה להבין קודם כל איזה סוגי מים קיימים:

 

  1. מי ברז – מגיעים ממאגרי מים תת קרקעים, כינרת, בארות, מים מותפלים, קידוחים ומעיינות. הנושא המרכזי הוא לא איכות המים ממקורות המים, אלא המים היוצאים מהברז בסופו של דבר. ברוב הגדול של הארץ גם אם המים אכן נקיים וטובים לשתיה, מעבר דרך צינרות חלודות, תוספות למים וכו' גורמים למים היוצאים דרך הברז להיות לא מומלצים לשתיה.
  2. מים מינרלים – מוגדרים כ"מים קשים". מים שמגיעים ממקורות מים טבעיים ונמשכים ממקורות מים טבעיים ללא מערכת שאיבת המים הארצית.  מים אלה סופחים את המינרלים הקיימים באדמה. תלוי כמובן ממקור המים והאדמה מסביב שמהם נשאבו המים, מקורות בהם המים מלאים במינרלים יספקו מים עשירים במינרלים וכמובן שאם יש בסביבה רעלים שונים המים יספחו גם אותם.
  3. מים רותחים – סוג של פתרון לקבלת מים נקיים, אך הדבר לא באמת מנקה את המים. הרתחת מים הורגת את החיידקים (שיש ויכוח אם בכלל החיידקים באמת מזיקים לנו) אבל אינה מנקה את המים מרעלים ומתכות כבדות.

מים לשתיה

 

  1. מי גשמים (עושה לי תמונה של סרטים מתקופות שכל כך בא לי להיות בהם) במקור הם המים האידיאלים והטובים ביותר לשתיה, רק בשנים האחרונות עקב זיהום האוויר הקיים בעולמנו מי גשמים אינם נחשבים למים הטובים ביותר לשתיה (יש כאלה שיגידו אינם מומלצים לשתיה).
  2. מי שלגים. אינם מומלצים לשתיה (גם לא מושכים במיוחד אינסטינקטיבית). באחת הבדיקות נמצאו מינרלים לא אורגנים
  3. מים שעברו סינון – מים שעברו דרך מסננים שונים. ישנן איכויות שונות להמון סוגי מסננים שקיימים. כעקרון מסנן תפקידו לסנן את המים מכל סוגי הרעלים (הביקורת שעל הדרך המסננים "מנקים" גם מינרלים טובים מהמים).
  4. מערכת אוסמוזה הפוכה – כאמור מערכת טיהור מים אוסמוזה הפוכה היא מערכת שבה המים עוברים דרך פילטרים ואחרי הפילטרים המים עוברים דרך ממברנה שמטהרת את המים. אוסמוזה הפוכה נחשבת לניקוי הטוב ביותר לניקוי המים. הביקורות כלפי האוסמוזה היא בזבוז מים – נדרשים כ 5 ליטרים של מים בשביל לספק 1 ליטר מים. בנוסף יש להקפיד על תדירות מהירה של החלפת פילטרים שכן הם צוברים לכלוך.
  5. מים מזוקקים – מים שמאדים אותם ו "צוברים" רק את האדים. האדים עולים למעלה ללא נספחים כמו מינרלים, כימיקלים וחיידקים. מבחינת ניקיון המים נקיים מאוד, רק עולה השאלה של המחסורים במינרלים שנשארים מאוחר בתהליך האידוי.
  6. קירור מים – לא בדיוק סוג מים, רק בשביל למנוע בלבול, ישנם מערכות קירור מים כמו קולרים, משקורים ומיני ברים לקירור בלבד. חשוב להדגיש שמערכות אלה אינם מנקים את המים אלא אך ורק מקררים את המים. לא יותר.
בעלי מקצוע לבית בריאות דיור משותף דין ומשפט דת ואמונה הגיל השלישי הורות כללי לוכד נחשים לימודים משפחה ניקוי תעשייתי צרכנות קייטרינג תיירות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
חקר דק סינטטי: תובנות מובילות
בנוף המתפתח של מדע החומר, חומרים דקים סינתטיים בולטים כמחליף משחק. המאפיינים הייחודיים והיישומים...
קרא עוד »
ינו 25, 2024
איך תבדקו אם פשפש המיטה גר אצלכם בבית
מעטים הדברים החשובים בחיים כמו השינה שלנו, אם אנחנו לא ישנים טוב בלילה אנחנו למחרת נהיה עצבניים, עם...
קרא עוד »
ינו 26, 2019
ספרי קודש למכירה – איפה קונים אותם
לא מעט אנשים מעריכים את המסורת היהודית. גם אנשים אשר לא חיים אורח חיים דתי, אוהבים מאוד ללמוד תורה או...
קרא עוד »
ספט 12, 2019