לקראת הגשת תביעת סיעוד? דגשים לגבי חוק סיעוד בישראל
חוק סיעוד בישראל שנחקק בשנת 1988 נוצר במטרה לאפשר לאוכלוסייה הקשישה להישאר בקרבת המשפחה שלהם. החוק מציב מספר דגשים ותנאים בכל הנוגע לאנשים שיהיו זכאים לקבל קצבת סיעוד. במאמר הבא נציג פרטים חיוניים בכל הנוגע לכך וזאת כדי לסייע לכם להבין טוב יותר במה מדובר לפני שאתם מגישים תביעת סיעוד.
החוק נוצר במטרה לסייע לקשישים סיעודיים
חוק סיעוד בישראל נוצר בשנת 1988 והוא מיועד לאוכלוסייה בוגרת, מעל גיל 67 עבור גברים ו 62 עבור נשים וזאת כאשר אלה יצטרכו להיות אנשים שאינם מסוגלים לדאוג לעצמם. במידה וזה המצב שלכם אז הם יוכלו להגיש את תביעת הסיעוד ולאחר שיגישו את הטופס הרפואי יחד עם כל הטפסים האחרים ויעמוד בכל הקריטריונים יהיה ניתן לקבל סיוע חודשי.
אילו דברים מקבלים כחלק מחוק הסיעוד?
הדבר העיקרי שמקבלים כתוצאה ממענה של חוק סיעוד בישראל זה סיוע של מטפל סיעודי בביתו של הקשיש. המטפל יסייע במקלחת ובכל הפעולות שהקשיש איננו מסוגל לבצע בעצמו. כמו כן, ישנם לחצן מצוקה, שירותי כביסה ומוצרי ספיגה עבור הקשיש.
צריך לעבור מבחן של ביטוח לאומי
על מנת להצליח עם תביעת הסיעוד עליכם להבין כי צריך לעבור מבחן של ביטוח לאומי על פי חוק סיעוד בישראל. המבחן הזה כולל בדיקת מידת התפקוד בפעולות יומיות כמו מקלחת, לבישת בגדים, שליטה על הסוגרים והיבטים אחרים שצפויים להשפיע על חיי היומיום. בהתאם לקריטריונים הללו יוכלו ביטוח לאומי לקבוע אם אדם מסוים יהיה זכאי לקבל סיוע סיעודי על פי חוק. במידת הצורך ניתן להיעזר בעורך דין כדי שיספק ליווי לכל ההליך הזה ויהפוך אותו לפשוט יותר עבור האדם שמבקש סיעוד.