כיתוב על מצבות נשים – מה נהוג לכתוב
כשאם, אחות, בת זוג או חסר וחלילה בת, הולכות לעולמן, אחד משלבי ההתמודדות עם האבל הוא שלב עיצוב ובניית המצבה אותה יש להציב על קברן. מדובר בשלב טבעי שאנחנו מכירים כמובן לא רק אצל נשים אלא גם אצל גברים.
במהלך עיצוב המצבה, אחת ההחלטות שצריכות להתקבל היא, מה בדיוק מנסחים על גבי המצבה. איך בדיוק עושים זאת. מה נהוג לכתוב ומה לא, איך בדיוק מציינים את הפרטים השונים באופן שישרת את המטרה, קרי איך יוצרים ניסוח שיעטר את המצבה בצורה יפה מחד ומאידך וזה מה שחשוב באמת, יגדיר בצורה נכונה את האישה שלזכרה בונים ומעצבים את המצבה.
הרבה פעמים נהוג לכנס את בני המשפחה הקרובים ולהחליט מה לנסח, הרבה פעמים נהוג להחליט על ניסוח שכולל גם אלמנט כללי, כמו בכל מצבה, למשל, תאריך לידה, תאריך פטירה, סטטוס, צירוף האותיות ת.נ.צב.ה וכן ניסוח שהוא יותר פרטני, יותר ספציפי וקשור אליה באופן אישי.
מה אנחנו יכולים להוסיף לניסוח המצבה?
אם אנחנו מחפשים דברים שיגדירו את האישה באופן אישי, אזי שאנחנו יכולים להוסיף כיתוב על מצבות נשים פסוק מיוחד מהתנ"ך, אנחנו יכולים להוסיף ציטוט משיר או ספר אהוב, כמו כן אנחנו יכולים להוסיף דברים אישיים משלנו, דברים שיבטאו את האהבה אליה, את מה שהיא נתנה לנו ועוד.
חשוב מאוד שהדברים יוגדרו בצורה ברורה וחדה, הדברים צריכים להיות מנוסחים היטב וכמובן להיות כתובים בצורה רהוטה בשפה ברורה. צריך לומר, כל ביטוי שנרצה להשתמש בו, אמור בסופו של דבר, לבטא את זכרה של המנוחה ולא פחות חשוב, את מה שאנחנו חשים כלפיה, כך או אחרת. לכן עלינו לחשוב היטב מה ברצונו לחרוט על המצבה.