השוואת מחירים אינטרנט סיבים אופטיים – חבילות ומחירים
מאז שטכנולוגיית הסיבים האופטיים נכנסה לחיינו, עולם התקשורת האלחוטית השתנו פלאים, לטובה. כל אחד היה רוצה חווית גלישה מהירה ואיכותית, ותשתית אינטרנט ביתי שעובדת על סיבים אופטיים מספקת את זה בצורה הכי טובה שיש. טכנולוגיית סיבים אופטיים מתייחסת למדיום ולטכנולוגיות שקשורות לאופן בו מעבירים מידע בצורת פעימות אור, העוברות לכל אורך חוט זכוכית ייחודי, ומכאן השם סיב אופטי – סיב שמשדר אלומת אור.
יתרונות של אינטרנט סיבים אופטיים
היתרונות של אינטרנט סיבים אופטיים זה שהוא מאפשר שידור וקליטת נתונים למרחקים עצומים לצד ביצועים גבוהים מאוד. השימוש בסיבים האופטיים הינו נפוץ ביותר בתשדורת של אינטרנט אבל גם בטלוויזיה ואפילו טלפונים. כיום בישראל, חברות כמו בזק, בזק בינלאומי, סלקום, פרטנר והוט מפעילים חבילות אינטרנט של סיבים אופטיים בתנאים מיוחדים ובמחירים משתנים. כלל החבילות מספקות מהירויות גדולות להעברות נתונים בין המשתמשים.
ההבדלים בין החברות השונות
אם ניקח לדוגמה את חברת בזק, היא משווקת שני חבילות של 600 מגה בעלות של 129 ₪ לחודש, וחבילה של 1000 מגה בעלות של 159 ₪ לחודש.
לעומתה, חברת סלקום מציעה מגוון קצת יותר גדול עם שלושה חבילות, שכוללות את העלות של התקנת הנתב עם הספק. חבילה של 200 מגה בעלות 104 ₪ לחודש, חבילה של 500 מגה בעלות 124 ₪ לחודש וחבילה הגבוהה ביותר של 1000 מגה, היינו ג'יגה אחד, בעלות של 144 ₪ לחודש.
חברת פרטנר מציעה גם כן שלוש חבילות המגיעות יחד עם הספק אך ללא עלות הנתב. חבילת 200 מגה תעלה לכם 90 ₪ לחודש, חבילת 500 מגה תעלה 100 ₪ לחודש ואילו חבילה של ג'יגה אחד תעלה לכם 120 ₪ לחודש. עלותו של הנתב בהסכם שכירות יהיה 25 ₪ לחודש בלי התחייבות.