התמודדות עם פוסט טראומה
הפרעת דחק פוסט- טראומטית (PTSD), סוג של הפרעת חרדה, יכולה להתרחש לאחר אירוע מאיים או מפחיד. גם אם לא הייתם מעורבים בו ישירות, ההלם ממה שקרה, יכול להיות כל כך גדול שהוא יכול להקשות על חיים נורמליים.
התמודדות עם פוסט טראומה
אנשים עם פוסט טראומה, יכולים לסבול מנדודי שינה, פלאשבקים שליליים, דימוי עצמי נמוך והרבה רגשות כואבים או לא נעימים. הם עלולים כל הזמן לחיות מחדש את האירוע הרע – או לאבד את הזיכרון שלהם מחוויות מתקנות.
כאשר יש לאדם PTSD, הדבר עשוי להרגיש לו כאילו לעולם לא יקבל את חייו בחזרה. אבל אפשר לטפל בזה. פסיכותרפיה ותרופות לטווח קצר וארוך, יכולים לסייע באופן התמודדות עם פוסט טראומה ויכולים לעבוד טוב מאוד על המחשבה. לעתים קרובות, שני סוגי הטיפול יעילים יותר יחד.
לטיפול ב- PTSD יש שלוש מטרות עיקריות
- שיפור הסימפטומים המערערים את היציבות
- לימוד מיומנויות בהתמודדויות עם טראומה
- החזרת ההערכה העצמית של האדם הפגוע
רוב הטיפולים בפוסט טראומה, נופלים תחת המטריה של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). הרעיון הוא לשנות את דפוסי החשיבה שמטרידים את חייו של האדם החולה. זה עשוי לקרות באמצעות דיבור על הטראומה שלו או התרכזות במקור הפחדים שלו.
טיפול בעיבוד קוגניטיבי
CPT הוא קורס טיפולי בן 12 שבועות, עם מפגשים שנערכים במשך שבועיים ובזמן של 60 – 90 דקות. בהתחלה, תדברו על האירוע הטראומטי עם המטפל וכיצד המחשבות שלכם הקשורות אליו השפיעו על חייכם.
לאחר מכן, תכתבו בפירוט על מה שקרה. תהליך זה יעזור לכם לבחון כיצד אתם חושבים על הטראומה שלכם ותוכלו כך למצוא דרכים חדשות לחיות איתה. כמובן שיש להתייעץ עם רופא המשפחה ובנוסף גם עם פסיכותרפיסט על דרכי טיפול מתאימים.