התנגדות למינוי אפוטרופסות – איך מתמודדים עם זה?
ישנם אנשים שיתנגדו למינוי אפוטרופוס עבורם, בין אם מדובר בבני משפחה, או גורם אחר. לא תמיד הסיבות להתנגדות הן מוצדקות וכאן נכתוב על נושא זה: התנגדות למינוי אפוטרופוס – איך מתמודדים עם זה?
לקבלת ייעוץ משפטי צרו קשר עם עורכת דין עפרה זיו
באיזו סוג של אפוטרופסות מדובר?
התנגדות למינוי אפוטרופסות נוגעת לכמה נושאים: האדם מתנגד למינוי אפוטרופוס בכל הקשור לענייניו האישיים, אפוטרופסות לגוף, כלומר מצבו הבריאותי ובנוסף מגלה התנגדות לאפוטרופסות לענייני רכוש.
למה ניתן להתנגד?
כל אדם באשר הוא רשאי להתנגד למינוי של אפוטרופוס לעניינים אישיים, כאשר כאן מדובר גם בעניינים רפואיים, ובנוסף, הוא איננו מעוניין שימנו לו אפוטרופוס לרכוש.
כמו כן הוא עלול להתנגד לאפוטרופוס ספציפי ומסוים.
הרשאות להתנגדות
כל אדם רשאי להתנגד לאפוטרופסות ובכל המישורים, ויש לציין כי אפוטרופסות בניגוד לייפוי כוח תמידי, שוללת לגמרי את חירותו של האדם, ולכן לא מעט אנשים מתנגדים לנושא זה. במקרים מסוימים הוא לא יתנגד, אולם עניין זה תלוי באדם שמעוניין להיות האפוטרופוס שלו.
פנייה לבית המשפט באמצעות עו"ד
בכל המקרים הללו יש לפנות אל בית המשפט עם ליוויי של עו"ד, מתפקידו לזמן את האדם הדורש אפוטרופסות לענייני גוף ורכוש, בנוסף הוא יזמן את מי שמתנגד לאפוטרופסות. על בית המשפט לבדוק את שני הצדדים.
פנייה ליועץ המשפטי לממשלה
במקרים הללו בית המשפט יפנה ליועץ המשפטי לממשלה, בכדי לבקש מינוי אפוטרופסות ותשובה בנושא ההתנגדות למינויו של אפוטרופוס מסוים.
פנייה לרופא מומחה
במקרים מסוימים יסתמך בית המשפט על חוות דעתו של רופא פסיכיאטר היכול להעיד על מצבו הנפשי של המתנגד.
פסק הדין
עם שמיעת שני הצדדים, בית המשפט יוכל ליטול החלטה, וניתנת לצדדים האפשרות לערער לבית המשפט המחוזי.