מה נופל תחת הקטגוריה "עבירות מחשב"?
עבירת מחשב היא עבירה פלילית. עבירה פלילית זו נעשית באמצעות מחשב או כלפי מחשב או נתונים במחשב. בישראל קיים חוק מחשבים אשר מפרט אודות 5 עבירות מחשב עיקריות ומהם העונשים עבור כל עבירה ועבירה. במאמר זה נסביר מהן אותן עבירות מחשב. קריאה נעימה.
עבירה ראשונה – חדירה לחומר במחשב
סעיף 4 בחוק המחשבים מורה כי קיים איסור על פריצה למחשב , לתוכנה במחשב או למאגר מידע במחשב. כלומר, אין להיכנס למחשב, לתוכנה מסוימת במחשב או למאגר מידע ללא הסכמת הבעלים האחראים על העסק. עבירה זו של פריצה למיילים, אתרי אינטרנט, מאגר מידע של לקוחות או נתוני חברה או פריצה לחשבונות ברשתות החברתיות יכולה להוביל ל – 3 שנות מאסר.
עבירה שנייה – פריצה למחשב בכדי לבצע עבירה אחרת
בהתאם לסעיף 5 בחוק. כל מי שפורץ/חודר למחשב בכדי לבצע עבירה פלילית אחרת, כמו למשל התחזות לאדם אחר וביצוע פעולות בשמו בחשבונות שונים יכול לקבל עונש של עד חמש שנות מאסר.
עבירה שלישית – הפרעה או שיבוש בפעולת המחשב
בהתאם לסעיף 2 בחוק המחשבים אסור לשבש או להפריע בשום צורה למערכת התקינה של המחשב וכן אסור לשנות תוכנה או למחוק אותה או מידע המצויים בה/במחשב. דוגמאות להפרעה זו הן: שינוי קוד מקור וגרימת נזק, תקיפה בדמות עומס חריג על המחשב, החדרת סוס טרויאני ועוד. עונש של עד שלוש שנות מאסר.
עבירה רביעית – הפצת וירוסים
סעיף 6 בחוק המחשבים עבירות מחשב אוסר על ייצור או הפצה של וירוסים למחשב. (איסור ייצור או הפצה של נוזקה). דבר זה כולל רוגלות, וירוסים, תולעים ותוכנות פרסומיות. העונש בגין עבירה זו הינו מאסר של שלוש עד חמש שנים.
עבירת מחשב חמישית – איסור פלט שקרי או מידע כוזב
איסור אחסון מידע כוזב במחשב וזאת בהתאם לסעיף 3 בחוק המחשבים. דבר זה כולל גם העברה של מידע שקרי או העברת תוכנה שתפקידה להעביר מידע כוזב. כאן העונש הוא עד חמש שנים עונש מאסר. מידע נוסף באתר https://www.ese.co.il/