מהו רישום בית משותף
כאשר ישנה חלוקה בבית המשותף לתתי חלקות עולה צורך ברישום בית משותף. חשוב לדעת כי רישום בית משותף עשוי להתבצע אך ורק כאשר ישנה הסכמה מלאה בין כל הדיירים שהם בעלי הנכסים.
תהליך הרישום אינו תהליך קל והוא עשוי לעורר חילוקי דעות רבים בדרך. חשוב לדעת כי את תהליך הרישום יש לנהל בלשכת המפקח על רישום מקרקעין. (קראו על רישום בית משותף עם עוז כהן) לשכת המפקח נמצאת בדרך כלל בלשכה של רישום המקרקעין. הוא מוכר לנו יותר בכינוי – טאבו.
לדוג' כאשר שני בני זוג מתגוררים על אותו נכס והם שניהם רשומים עליו, אין למעשה הגדרה איזה חלק של הנכס שייך לאי מי מהם. כאשר יש צורך לבצע עסקה וחשוב לדעת מה החלק היחסי של כל אחד מבני הזוג באותו נכס, או אז מתחילה הבעיה.
למעשה כל מי שיש לו בעלות על הנכס, רשאי לעשות עסקת מקרקעין על אותו נכס. אך ברור כי הדבר חייב להיעשות מתוך הסכמה של כל הצדדים שהם גם כן בעלי הנכס.
מה מרוויחים בכך שנרשמים בפנקס הבתים המשותפים?
למעשה מי שמרוויח מהדבר הם בעלי הנכס עצמם. כאשר הם דואגים כי יהיה רישום מסודר בפנקס הבתים המשותפים, או אז ניתן יהיה להצביע על החלק הספציפי של כל אחד מבעלי הנכס כאשר הדבר יהיה ברור לשני הצדדים לאל כל פקפוקים או חילוקי דעות, קראו בלינק https://www.oz-cohen.com/decision-making עוד בנושא.
כאשר מבצעים את הרישום של בתים משותפים, מקבל כל חלק בנכס, מספר נוסף והוא הופך להיות תת חלקה.
מלבד זאת הרישום בפנקס הבתים המשותפים לוקח בחשבון גם את כל ההצמדות אשר אלו קיימות בתוך הנכס. כמו לדוגמא – חניות, מרפסות, חדר מדרגות, מחסן, חצר גג ועוד.
תקנון בית משותף
כאשר כבר קיים ההסכם בין כל בעלי הנכס בבית המשותף, הם אמורים להתכנס כולם יחד ולהכין תקנון שיפרט את כל הזכויות ואת כל החובות של כל מי שרשום על הנכס. הדבר חייב להיעשות תוך שמתקבלת הסכמה גורפת בין כל הצדדים ושימוש ברכוש המשותף. זה כולל את עלויות האחזקה של הנכס, את ניהול הבית המשותף ועוד.