הגיל שבו צריך להתחיל להתערב להפסקת הרטבת לילה
הרטבת לילה זה נושא שהורים רבים מטאטאים מתחת לשטיח. לא נעים להם לדבר על זה, הם חשים שלא בנוח להסגיר את הילדים שלהם שעדיין מרטיבים, בייחוד אם מדובר בילדים שכבר עברו את הגיל המקובל והרטבת הלילה כבר ממש לא מתאימה ולא אמורה לקרות להם.
הנושא הוא אמנם לא נעים ולא נוח לדיון. אך ברור שאם נתעלם ממנו לא נרוויח כלום. ההרטבה לא תיעלם מאליה וחוסר הנעימות תמשיך ותלווה את המרטיב התורן שלנו שימשיך ויסבול הן מביטחון עצמי ירוד, הן מחוסר נוחות שנובע מהרטבת הלילה והן מהעיסוק הטכני הנדרש סביב ההרטבות שזה כולל מקלחת, כביסה, החלפת בגדים כשלעיתים זה גם יהיה באמצע הלילה.
אז מתי צריך לטפל בהרטבת הלילה? ד"ר קובי שגיא וגם ד"ר טל שגיא עונים
כאן נשאלת השאלה, מתי באמת צריך להתחיל להתערב או לטפל בבעיה. אחרי הכול, מדובר בהחלט בקושי לא רגיל ובבעיה הדורשת פתרון. אך האם יהיה זה נכון להילחץ ולהתחיל לפעול בכל האמצעים כבר בשלב בו גומלים את הילד מהרטבה ביום? האם כדאי להשאיר את הילד עם חיתול בלילה ולהמתין עד 'יעבור זעם'?
אז כאן חשוב לדעת כי לא כל הילדים מתפתחים באותו קצב ולא כל ילד יגיע לבשלות מבחינת הרטבת לילה באותו שלב כמו שאר הילדים בני גילו.
ע"פ ד"ר קובי שגיא יש בהחלט כאלה שדפוסי השינה שלהם הם עמוקים מאוד והם לא מסוגלים להיגמל יום ולילה בו זמנית.
אז עד מתי נחכה?
כאן טוענים המומחים ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא כי החל מגיל חמש כבר יש בהחלט מקום להתערב. אם זה על ידי טיפול תרופתי ואם זה באמצעות שימוש בפעמונית או כל מכשיר אחר שיעיר את הילד מיד בתחילת ההרטבה.
האמת היא שהגיל הזה כבר בהחלט יכול להוות התחלה מתאימה לטפול כי על פי רוב הילד בעצמו כבר יהיה מעוניין לראות את עצמו גמול והוא ישתף פעולה מתוך רצון. כאשר יש את שיתוף הפעולה, הרי שכל התהליך יהיה הרבה יותר פשוט והרבה יותר קל עד לגמילה המלאה.