מה תפקידו של עורך דין ביטוח סיעודי?
אדם סיעודי מוגדר כמי שאיננו מסוגל לבצע באופן עצמאי שלוש פעולות או יותר, מפעולות היום יום השגרתיות. מי שנמצא כסיעודי לפי מבחן פעולות היום יום ADL (או לפי מבחן מיני מנטל) לרוב יהיה זכאי לגמלה או פיצוי כספי. נסביר בקצרה מהו תפקידו של עורך דין ביטוח סיעודי במקרה הזה.
הגשת תביעה לבית המשפט בשם הלקוח
עורך דין ביטוח סיעודי מסביר שבאחוז מאוד גדול מקרב המבוטחים, חברות הביטוח ממהרות לדחות את תביעת הסיעוד. ישנן עילות רבות שבהן נתלות חברות הביטוח על מנת לדחות את התביעה, גם אם אין בכך ממש. כלומר, תפקיד חשוב של עורך הדין הוא למצוא את אותם המקרים שבהם ללקוח או ללקוחה ישנה אפשרות לקבל פיצוי כספי משמעותי, גמלה או תגמול חד פעמי. פניה לבית המשפט תשרת את האינטרס של הלקוח ותאפשר לו לקבל טיפול רפואי מתאים, לפי מצבו. הביטוח הסיעודי בעצם יאפשר להיעזר במשאבים השונים, כגון טיפול סיעודי בבית או בבית אבות סיעודי, ללא נטל כספי על המשפחה.
פניה לחברת הביטוח בשם הלקוח
מלבד העובדה שעורך הדין יכול להגיש תביעת סיעוד בבית המשפט, אפשרי כי תפקידו של עורך דין ביטוח סיעודי יבוצע עוד לפני כן. כלומר, לקוח יכול להגיש את תביעת הביטוח מול חברת הביטוח, באמצעות עורך הדין. כלומר עורך הדין מייצג את הלקוח, "נכנס בנעליו" ופונה בשמו עם מסמכי התביעה לגמלת הסיעוד או הפיצוי הכספי. חברות הביטוח פחות נוטות לדחות את התביעה משיקולים לא ענייניים, כאשר מולם נמצא עורך דין שבקיא בקריאת פוליסת הביטוח ומבין את משמעות החוק בעניין זה. בנוסף, עורך הדין יכול במידת הצורך להוביל בשם הלקוח פניה לערעור על החלטת חברת הביטוח.