בחילות בתחילת הריון – מתי זה מתחיל בדרך כלל?
אין תשובה אחת נכונה לשאלה הזאת, כי זה מאוד אינדיבידואלי בסופו של דבר. יש נשים שמיד כאשר הגוף שלהן קולט את ההיריון והורמון הבטא מתחיל לעלות, מרגישות את הבחילות המוכרות. לעומת זאת, יש גם נשים שעד הלידה לא ידווחו אפילו על יום אחד עם בחילה. לכן בהחלט ניתן לומר שכל אישה יכולה לחוות את הדברים בצורה שונה. בנוסף, יש גם נשים שסובלות לא רק מבחילות, אלא ממצב קשה במיוחד שמוביל גם ללא מעט הקאות בהריון שליש שני במהלך בכל יום, כך שהדברים מאוד דינאמיים ומשתנים בין אישה לאישה.
מה אפשר לעשות כנגד בחילות בהיריון?
הדבר הראשון שחשוב וכדאי לעשות, זה פשוט לזכור שזה עובר. אומנם כשמרגישים בחילה זה לא עוזר לנו לזכור את העובדה שזה משהו שקצוב בזמן, אך בפועל, אחרי תשעה חודשים הגוף ייפרד מההיריון. לכן אפילו במקרים של בחילות קיצוניות, בסופו של דבר המצב הנוראי הזה יחלוף. בנוסף, יש להקפיד על שתייה מרובה של מים, להימנע לגמרי משתיית אלכוהול וגם רצוי לאכול ארוחות קטנות במהלך כל היום. יש נשים שמדווחות על כך שאכילת מאכלים יבשים כמו קרקרים מסייעת בהתמודדות עם הבחילות, כך ששווה לנסות גם את הפתרון הטבעי הזה.
האם יש טעם ללכת לרופא?
זה מאוד תלוי. אם התחושה היא של בחילה קצרה בבוקר פעם בכמה ימים, כנראה שאין טעם לגשת לרופא. מצד שני, אם מדובר על בחילה קשה שמפריעה לתפקוד היומיומי, המצב שונה ולכן כדאי להיכנס לאתר של צמל ביו פארמה. כמו כן, אם מדובר על בחילות שמובילות להקאות ולאובדן משקל, מובן שרצוי לבדוק את הדברים ולגשת לרופא כמה שיותר מהר. במצבים קיצוניים לרפואה יש לא מעט פתרונות ובהחלט כדאי להיעזר בהם.