מה זה נכס מניב בגרמניה?

נכס מניב הוא נכס המניב הכנסה לבעליו. ניתן לעשות זאת בדרכים רבות ושונות, אך לרוב על ידי השכרת הנכס או מכירת הנכס, תשואה משמשת לעתים קרובות כחלופה לריבית. הכוונה היא לאחוז ההכנסה המוחזר לבעל השקעה בנדל"ן. התשואה היא התשואה על השקעה, אשר מחושבת על ידי חלוקת ההכנסה מדמי שכירות במחיר הרכישה של הנכס.

מאמר זה מדבר על האופן שבו השוק מראה סימני חולשה וכיצד זו יכולה להיות נקודת מפנה להשקעות ומחירים עתידיים. המאמר מזכיר ששוק הנדל"ן בגרמניה ראה חולשה מסוימת במהלך השנים האחרונות, מכיוון שהביקוש לא היה חזק כמצופה. בנוסף, מחירים חלשים אלו הובילו לעלייה במלאי ולירידה במכירות.

קראו על השקעות נדל"ן בגרמניה באתר של עמית והגר >>>

למה כדאי לבחור נכס בגרמניה? 

שוק הנדל"ן הגרמני נאבק עם חוסר ביקוש. דו"ח של איגוד סוכני הנדל"ן הגרמני (VDR) הראה שהמחיר הממוצע לנכסי מגורים בגרמניה הוא למעשה נמוך ממה שהיה ב-2008. 

בגרמניה, התשואה מחושבת על ידי חלוקת הכנסות השכירות נטו של נכס בסך השכירות. ניתן לחשב את התשואה גם על ידי חלוקת ההכנסה מהשכרה נטו של נכס במחיר הרכישה שלו.

מה היתרונות? 

נכס מניב יכול להיחשב כסוג של השקעה ויש לו יתרונות מסוימים על פני סוגים אחרים של השקעות, כגון מניות ואג"ח. לדוגמה, עם מניות ואיגרות חוב, אם אתה רוצה למשוך את כספך מיד, אתה צריך לשלם מסים על הרווחים שלך. בנכס מניב, אין חובת מס כזו שכן כל הרווחים נגזרים מהשכרת הנכס

התשואה של נכס היא מדד לכמות ההכנסה שהוא מייצר ליחידת הון שהושקעה בו. עם תשואות נמוכות, משקיעים עשויים לנסות למצוא הזדמנויות טובות יותר לכן רבים בוחרים בהשקעה כזאת. 

קראו עוד באתר של עמית והגר השקעות >>>

בריאות דין ומשפט הגיל השלישי כללי לימודים משפחה צרכנות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
סריגים או לא להיות: הבחירה בין שאר הצבעים והבדים לשמור על עצמכם!
אין ספק שהסריגים הם מהמותגים הכי מקסימים בארון שלנו, אבל לצערנו הם גם אחד הפריטים שיכולים להתרסק מבלי...
קרא עוד »
אפר 21, 2025
כיצד תכנון אדריכלי נכון יאפשר לכם לבנות בשקט?
רוצים לבנות בשקט? להיות בטוחים כי כל תהליך הבנייה עתיד להתנהל בצורה רגועה ובלי טרטורים מיותרים? חשוב...
קרא עוד »
ינו 19, 2020
כל תרופות הסבתא לטיפול בכינים
אחד הנושאים הכאובים בקרב הורים וילדים בגיל צעיר מאוד, גיל גן, הוא הנושא של כינים. מאז ומתמיד הנושא הזה...
קרא עוד »
יול 24, 2019
נגישות