לכידת נחשים בישראל, מה אומר החוק בנושא
מפגש עם נחש הוא בדרך כלל לא חוויה חיובית עבור רובינו, הרבה אנשים לא יודעים כלל להבדיל בין סוגי נחשים ובין נחש ארסי לנחש לא ארסי וכאשר הם נתקלים בנחש, אפילו כאשר הוא לא מאיים עליהם הם נתקפים בחרדה. בהתאם לכך, יחסי הציבור של הנחשים הם לא מן המשופרים וכאשר לוכד הנחשים לוכד אותם, המחשבה הראשונה שעולה בראש היא פשוט להרוג אותם. אמנם, החוק בישראל קובע איסור על הריגה של כל הנחשים כולל ארסיים וקובע כי יש לשחרר אותם בטבע במקום שאינו מסוכן לבני אדם.
הזמינו לכידת נחשים >>>
למה בעצם אסור להרוג את הנחשים?
הנחש הוא חיה מוגנת, פרושו של דבר שחל איסור מוחלט על כל אדם להרוג או להחזיק בשבי נחש, הסיבה לכך נעוצה בהיותם של הנחשים תורמים לקיומו הסדיר של הטבע, ובהיותם חיה נדירה כל פגיעה בהם עלולה להאיץ את תהליך ההכחדה שלהם ולגרום לפגיעה בטבע, למשל – הנחשים אוכלים מכרסמים וכך גורמים לדילול האוכלוסייה שלהם בקרב אזורי מגורים וגידולים חקלאיים. גם לוכד נחשים שמזהה נחש ארסי צריך ללכוד את הנחש תוך הקפדה על גרימה של נזק מינימלי לנחש ולאחר מכן להשליך אותו בטבע מבלי להרוג אותו או לגרום לו לחבלות ופציעות.
מה לעשות כאשר נפגשים עם נחש?
כפי שנכתב, הריגה של הנחש אסורה וגם מסוכנת, ולכן כאשר נפגשים עם נחש ארסי, או שאינכם יודעים האם מדובר בכזה, נסו להתרחק ממנו בצורה איטית ולהימנע מתנועות חדות בכדי שהנחש לא ירגיש מאוים. כל עוד הנחש אכן לא ירגיש מאוים אין מה לחשוש – הוא לא יתקוף. חשוב לנסות לשמור על קשר עין כדי לעזור ללוכד למצוא אותו, ואם אפשר לצלם אותו כדי שהלוכד יוכל לקבוע אם מדובר בנחש ארסי או לא.