תביעות משמורת ילדים- מתי וכיצד מגישים כתב הגנה
אם זוג מחליט להתגרש, עליו להסדיר לא מעט סוגיות שונות הנוגעות לחלוקת הרכוש המשותף שלהם וכן, במידה ויש ילדים להגיע להחלטה לגבי מי מקבל את המשמורת על הילדים, האם בוחרים במשמורת משותפת ומה לגבי הסדרי הראיה של ההורה שלא יקבל את המשמורת. אין ספק כל מה שקשור למשמורת על הילדים מהווה נקודה רגישה מאוד בתהליך הגירושין ולא פעם הזוג מוצא את עצמו נאבק על המשמורת. על פי ההלכה המשפטית הישראלית האם מחזיקה בזכות טבעית לקבלת המשמורת על הילדים עד שהם מגיעים לגיל 6 ובמרבית המקרים גם לאחר מכן.
מתלבטים אם לפנות לטוען רבני או עורך דין? צרו קשר >>>
כיצד מגישים תביעת משמורת?
על אף שכאמור האם היא זאת שלרוב מקבלת את המשמורת על ילדיה, אם אין ביכולתה של האם לקיים את המשמורת המדוברת בגין מצבה הבריאותי, הכלכלי או הנפשי ובשל כך טובת הילדים דורשת כי המשמורת תעבור להורה השני, על ההורה להגיש תביעת משמורת. יש להגיש את התביעה לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה. על מנת לערער על הזכות הטבעית של האם לקבלת המשמורת על הילדים, יש באפשרותו של אבי המשפחה להגיש תביעת משמורת לאחת הערכאות המדוברות. במסגרת תביעת המשמורת האב יידרש לפרט מהן הסיבות שמונעות לגישתו מהאם לקבל את המשמורת על הילדים, כאשר יש להוכיח את טענותיו עם מסמכים רלוונטיים שונים. לאחר הגשת תביעה המשמורת, יד באפשרותה של האדם להגיש כתב הגנה שמפרט מדוע היא חושבת שיש לדחות את הבקשה למשמורת של האב.
את כתב ההגנה יש להגיש כאמור מרגע שהוגשה תביעת משמורת לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה בהתאם למקום שבו הוגשה הכתיבה. כתב הגנה חייב להיות מפורט ויש להוכיח בו את כל הטענות שמועלות בו בצורה הטובה ביותר ועל כן, לצורך הגשת כתב הגנה יש לבחור עורך דין העוסק בתחום באופן מקצועי ומנוסה ויודע כיצד להתמודד עם הסיטואציה העומדת על הפרק בצורה הטובה ביותר.
פרטים נוספים וייעוץ ניתן לקבל באתר: https://www.toenr.com/