הוצאת דיבה ולשון הרע – ממה צריך להיזהר ולמה צריך לשים לב?
לא פעם אנחנו משתפים מאמר או פוסט, מביעים דעה וקוטלים את שמו של אדם, הרבה לפני שבדקנו האם הדברים המיוחדים לו באמת נכונים. במאמר זה נלמד על הדברים שמהם אתם צריכים להיזהר כשאתם כותבים, מגיבים ומוציאים דיבת אדם רעה.
הוצאת דיבה ולשון הרע – ממה צריך להיזהר ולמה צריך לשים לב?
מידי פעם, נחו יכולים לשים לב לכמות פוסטים בלתי הולמת המכפישה את שמו של אדם מסוים. במקרים רבים, מדובר בהוצאת לשון הרע, רכילות זדונים, או שמה הוצאת דיבה ולשון הרע.
כדאי לשים לב לפני שמגיבים או משתפים דברים של אדם – שלא באמת בדקתם את מהימנות דבריו. התנהלות כזו, יכולה להביא אתכם בפני שופט ולחייב אתכם פיצויים שלעיתים, איך לומר, הם פחות שווים את ההכפשות שהוצאנו.
אלמנטים של לשון הרע
בעוד שחוקי כל מדינה יכולים להשתנות, המרכיבים הבסיסיים של תביעת לשון הרע מוסברים להלן. ככלל, לשון הרע היא הצהרה כוזבת המתפרסמת ופוגעת במוניטין של הקורבן.
הצהרה כוזבת
קורבן חייב להיות מסוגל לקבוע, כי ההצהרה עליו הייתה שקרית. האמת, היא הגנה מוחלטת נגד תביעת לשון הרע. בגין תביעות לשון הרע, חובת ההוכחה מוטלת על הצד התובע.
יצא לאור
פרסום יכול להיות פשוטו כמשמעו; בדפוס, בעיתון או באתר. זה יכול גם להיות דברים שנאמרו מול אנשים אחרים. אלמנט זה מתקיים אם ההצהרה הועברה לצד שלישי.
ההוכחה שפורסמה הצהרה, אינה בדרך כלל קשה במקרה של מדיה חברתית, בתנאי שהתובע יכול להראות שהתוכן נמצא בדף האינטרנט על ידי הדפסתו. נתקלתם במקרה שהופנה אליכם? פנו עוד היום לקבלת ייעוץ משפטי.