מעבדות זרע – כל מה שצריך לדעת
היריון רצוי ששני בני הזוג מעוניינים בו הוא חלום שלא כולם מצליחים להגשים בקלות, לעתים מתגלים קשיים בדרך שאפשר לטפל בהם בקלות יחסית ולסלול את הדרך להיריון, אבל כדי לטפל בקשיים צריך לאתר את הבעיות.
מהי הבעיה הרפואית
כאשר יש בעיה להיקלט להיריון שני בני הזוג יעברו סבב בדיקות מקיף ובסופו תמצא הבעיה המעכבת ואולי אפשר יהיה לטפל בה בקלות
אני פורה?
לאור בעיות הפוריות יתבקש הגבר לעשות בדיקת זרע במעבדת גבריאל כדי לברר את מצב הפוריות שלו. הגבר מתבקש לתת דגימה במיכל פלסטיק קטן ולהעביר לבדיקה במעבדה. כדי שהתוצאות המתקבלות ישקפו היטב את המצב, מתבקש הגבר להימנע מיחסי מין ושפיכה בארבעה ימים לפני מועד הבדיקה.
מה בודקים?
במעבדה תעבור הדגימה מספר בדיקות בהן יעריכו את איכות הזרע מבחינת צפיפות הזירעונים במילימטר, יבדקו את מהירות התנועה של הזרע, מהי החומציות של הנוזל סביב הזירעונים, צורת הזירעונים וכדוריות הדם הלבנות היכולות להעיד על דלקת כלשהי. מדד חריג של אחת הבדיקות יכול להעיד על בעיה מסוימת בפריון.
טיפולים
לאחר אבחון הבעיה אפשר יהיה לנסות לטפל. לעתים יוחלט על טיפול תרופתי כמו במקרה של דלקת או זיהום, לעתים יבוצעו מניפולציות על דגימת זרע להפריה, כדי למקסם את הזירעונים התקינים ולאפשר הפריה חוץ גופית בתקווה שתהפוך בהמשך להיריון.
מעבדות זרע
קיימות לא מעט מעבדות זרע – כל מה שצריך לדעת הוא שמעבדות שונות משתמשות בערכים שונים לטובת הבדיקות ולכן חשוב לדעת איזו מעבדה ערכה את הבדיקה. את בדיקות הזרע אפשר לעשות במעבדות של משרד הבריאות או לפנות למעבדות פרטיות. עלות הבדיקות במעבדות פרטיות גבוהה יותר, אך גם זמינות התורים הפנויים.