טיפול באוטיזם בגיל הרך
המאמר באדיבות https://tali-angor.com
הורים אשר מגלים שילדיהם מתמודדים עם אוטיזם, מרגישים לא פעם שחרב עליהם עולמם. הם מבינים שמדובר בשינוי משמעותי בחייהם, הם מבינים שמדובר במצב חדש לגמרי שהם לא חשבו עליו כלל, בוודאי לא ייחלו לו.
בדרך כלל הם מקבלים את הידיעה על כך, כשהילד מאוד קטן, אחרי אבחונים שהוא עובר כתוצאה מתסמינים מסוימים שמתגלים על פני השטח. למשל, קושי להבין את הסביבה, קושי לייצר קשרים חברתיים, קושי בסיסי בהבנת רגשות וסיטואציות חברתיות שונות, קושי בתהליכי התפתחות ותקשורת.
צריך להדגיש ולומר, לא כל הילדים מתמודדם עם התופעה באותה צורה, זה מה שנקרא ספקטרום. כל ילד נמצא במקום אחר עליו, על פי רמת התפקוד שלו. יש ילדים שרמת התפקוד שלהם נמוכה, אחרים רמת התפקוד שלהם גבוהה. מה שברור הוא, שניתן להבחין בכך, בדרך כלל, בגיל צעיר מאוד, ואז כבר אפשר להתחיל לעבוד על זה, לטפל בנושא. זאת על מנת לאפשר לילד לקבל כלים שיאפשרו לו להתפתח, כמה שניתן.
כאמור, טיפול באוטיזם מתחיל בגיל הרך. יש לכך כמה הסברים. ראשית, ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, אז הילד רוכש הרגלים והתנהגויות שונות. זה יהיה הרבה יותר פשוט לעבוד איתו עליהם גם בעתיד. שנית, ככל שמתחילים מוקדם יותר, אז צריך פחות להתמודד עם תופעות שונות שיכולות להשפיע גם על הילד וגם על ההורים והסביבה בכלל.
הטיפולים בגיל הרך, מבוססים על עבודה של צוות מטפלים פלוס עבודה של ההורים והמשפחה כמובן. העבודה יכולה להתחלק לכמה רבדים. בדרך כלל זה אומר טיפול טבעי, טיפול דרך ניסיון לעזור לו לייצר הרגלים מסוימים, בשלב מסוים הוא יידרש גם לבצע מטלות שונות. כאשר לרוב, זה יהיה מבוסס על סדר מסוים, כך שבכל פעם הוא יבצע מטלה אחת ולאחר מכן הוא ימשיך הלאה.
צריך לומר, שקיים גם טיפול עם כדורים, אך זה פחות משפר את רמת התפקוד שלו, מה עוד שזה תלוי בגיל ובמצבו. לא תמיד יש צורך בכך. זה יותר בשביל להרגיע אותו ופחות בשביל לעזור לו להתגבר על בעיות התפתחותיות.