מה חשוב שתדעו על השקעות אג"ח?

איגרות חוב הן סוג של השקעה המונפקות על ידי ממשלות וחברות, כדי לגייס כסף. הם בדרך כלל בטוחים יותר ממניות, אבל הם מציעים תשואות נמוכות יותר.

שיעור התשואה על איגרות החוב נקרא "קופון" או "שער קופון". הקופון הוא הריבית הקבועה שתקבל מהאג"ח שלך. זה מבוטא כאחוז מהסכום שהשקעת באג"ח. לדוגמה, אם תשקיע 100$ באג"ח עם קופון של 5% והיא תגיע לפדיון בעוד 10 שנים, תקבל 105$ (100$ + 5$) כאשר היא תבשיל.

ניתן לסווג איגרות חוב בכירות או כפופות. להשקעות אג"ח בכירות יש עדיפות גבוהה יותר מאג"ח נדחות בכל הנוגע לקבלת תשלומים מנכסי המנפיק במקרה של פשיטת רגל.

הריבית על אג"ח משולמת בפרקי זמן קבועים, המכונים תשלומי קופון, ובדרך כלל מבוטאת כאחוז שנתי מהערך הנקוב של האג"ח. המנפיק משלם את הריבית למחזיקי האג"ח בתאריכים מוגדרים (תאריכי קופונים) במהלך השנה, בדרך כלל כל שישה חודשים או פעמיים בשנה.

איך זה עובד בפועל? 

אגרות חוב הן חובות חוב שהונפקו על ידי תאגידים, ממשלות וגופים אחרים כדי ללוות כסף ממשקיעים. איגרות חוב מונפקות בדרך כלל בהנחה לערך הנקוב שלהן, כלומר אם תרכוש היום אג"ח של 1,000 דולר תמורת 900 דולר, תקבל 1,000 דולר כאשר האג"ח יפשיל (תגיע לתאריך הפירעון שלה). ההפרש בין הסכום ששילמת עבור האג"ח לבין שווי הפירעון שלה (כלומר, מה היא תהיה שווה כשתבשיל) נקרא "הריבית". כאשר איגרות חוב מתבגרות או נמכרות לפני שהן מתבגרות, המשקיעים מקבלים את השקעתם המקורית בתוספת כל ריבית שהושגה במהלך התקופה שבה היו בבעלותם האג"ח.

מחיר אג"ח משתנה בתגובה לשינויים בריבית וכן לתנאים כלכליים כלליים כמו אינפלציה או מיתון. אם משקיע רוכש. למידע נוסף בנושא תיקי השקעות

 

בריאות דין ומשפט הגיל השלישי כללי לימודים משפחה צרכנות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טיפול בתיקים פליליים במסגרת הדין הצבאי: האומנות של להבין את המערכת
אם אתם חיילים, קצינים, או פשוט אנשים סקרנים, אתם בוודאי מלאים בשאלות על איך מתנהל טיפול בתיקים פליליים...
קרא עוד »
ינו 07, 2025
גלי את כל סגנונות בגדי הים השונים הקיימים היום
לא פעם, אנחנו אוהבים להיתקע על סגנונות ביגוד מסוימים מבלי לחפש דברים אחרים. אנחנו אוהבים לחשוב שאם...
קרא עוד »
פבר 05, 2019
האם יש כזה דבר הסרת שיער לצמיתות
את סובלת משיער עודף באזורים שונים בגופך? בכל פעם מחדש את פוגשת את הקוסמטיקאית שלך אך העניין חוזר על...
קרא עוד »
נוב 17, 2019
נגישות