מהי הפריה חוץ גופית
הפריה חוץ גופית מאפשרת לאישה אשר לא מצליחה להיכנס להיריון בדרך המקובלת, להיעזר בטכנולוגיה וברפואה המתקדמת ולהגשים את חלום ההיריון והלידה.
החלום ושברו
כל אישה שמעוניינת להיות אימא מדמיינת את הרגע שבו תגלה שהיא בהיריון, את מהלך ההיריון כולו ואת רגע הלידה, אך נשים לא מעטות נתקלות בקשיים בדרך להגשמת החלום. לעתים בשל מחלה מולדת, נזק בריאותי שנוצר במהלך הילדות או בשל קשיים של בן הזוג, לא מצליחה האישה להרות ונאלצת לפנות לפתרון ההפריה החוץ גופית.
כיצד מתבצעת הפריה חוץ גופית
לאחר אבחון הבעיה וההחלטה לפנות להליך ההפריה החוץ גופית, תקבל האישה זריקות הורמונליות שמטרתן לגרות ולהגביר את ייצור הביציות. את הביציות המוכנות להפריה ישאבו מהאישה בתהליך כירורגי תחת הרדמה, ובמעבדה יפרו את הביציות עם מנת זרע שסופקה על ידי בן הזוג. לאחר תקופת גידול יוחזרו העוברים לגוף האישה להמשך ההיריון.
ההליך לאחר ההפריה
לאחר שנקלטו העוברים ברחמה של האישה אין צורך בהתייחסות מיוחדת להיריון אך מאחר שמדובר בהיריון יקר הן מבחינה כספית והן מבחינה רגשית, נוטות רוב הנשים לנהוג במשנה זהירות ולהקפיד יותר על בדיקות הכרחיות.
טיפולי הפריה חוץ גופית כלולים בסל הבריאות הממלכתי וזכאית להם אישה בגילאים 18 עד 45 המעוניינת להיות אם יחידנית או זוג ללא ילדים משותפים. מימון ההפריות הוא עבור שני ילדים בלבד ללא תלות במספר ההריונות. נשים עד גיל 54 זכאיות לטיפולי הפריה מתרומת ביצית.
כדי להתחיל בהליך הפריה חוץ גופית יש לקבל אישור מועדת הפוריות בקופת החולים. כמו כן על שני בני הזוג לבצע בדיקות רפואיות, כדי להבין את מקור הבעיה ולפנות לרופא פוריות לביצוע הליך הפריה חוץ גופית.