מה עושים עם כולסטרול גבוה?
כולסטרול הוא חומר שומני המיוצר בכבד בעיקר, והוא משמש מעין “אבן בניין” לבניית הורמונים, ויטמינים וחומרים חשובים אחרים. ישנם שני סוגי כולסטרול. כולסטרול "רע" וכולסטרול "טוב". שני הסוגים חיוניים לגוף. הכולסטרול הרע (LDL), הוא המסיע העיקרי של הכולסטרול בדם לאיברי המטרה והכולסטרול הטוב (HDL) אוסף עודפי כולסטרול מהדם אל הכבד. כשהם מתפקדים באיזון הכל מצויין. מתי נוצרת בעיה? כשיש עודף בכולסטרול הרע. יש לו נטייה לשקוע ולהידסק לדפנות כלי הדם ואז מתחילה להיווצר דלקת הפוגעת בכלי הדם, בתפקוד ובגמישות שלהם ובמצב חמור יותר, תיווצר גם חסימה חלקית או מלאה. מה שגורם לירידה באספקה של דם וחמצן לאיברי הגוף. ולכן חשוב לטפל בעצמנו במצב כזה. אז מה עושים? הקליקו כאן או המשיכו לקרוא.
אורח חיים בריא
הסיבות העיקריות לכולסטרול גבוה הם אורח חיים לא מאוזן ולא בריא ולכן הדרך הכי טובה לטפל היא דרך שינוי תזונה, הקפדה על פעילות גופנית, שמירה על משקל תקין והימנעות מעישון.
תזונה
תזונה מאוזנת ובריאה עשויה להפחית את רמות הכולסטרול הרע ב- 10%-15%. בהדברים העיקריים שמומלץ לשנות הם: כדאי להפחית בכמות השומן מן החי – בשר, איברים פנימיים כמו כבד ולבבות, מוצרי חלב עם אחוזי שמן גבוהים, מזון מטוגן ומעובד. מומלץ לצרוך ירקות, שקדים, אגוזים, עוף, דגים, שומנים מהצומח כשמן זית ואבוקדו, דגנים מלאים וקטניות. ירידה במשקל במידת הצורך אף היא תשפיע לטובה על ירידה ברמות הכולסטרול הרע.
פעילות גופנית
מומלץ ורצוי לשלב פעילות גופנית של לפחות 3 -4 פעמים הליכה בשבוע. כ-30 דקות עד שעה לפחות בכל פעם. התחילו בהדרגה מבחינת זמן וקצב אך הקפידו על ביצוע הפעילות. כדאי להוסיף אימוני התנגדות לפחות פעמיים בשבוע.
לסיכום, מכיוון שכולסטרול גבוה נגרם לרוב מאורח חיים לקוי ולא מאוזן, אפשר יחסית בקלות יחסית לשנות את המצב, ליצור איזון ברמות הכולסטרול בדם, לאזן את תפקוד הכבד, לאזן את קצב פינוי הכולסטרול העודף מהגוף, ולמנוע התקדמות של התהליך הדלקתי. מומץ להיעזר במטפל המתחמה בתחום.