מתי כדאי לערוך צוואה?
צוואה חוקית היא הצהרה כתובה, בעלת תוקף משפטי, שתפקידה להסדיר את חלוקת הרכוש של אדם לאחר מותו. קיימים 4 סוגי צוואות חוקיות בישראל, שיש לערוך אותן לפי כללים מוגדרים, כדי לתת להם תוקף משפטי, אך אופן חלוקת הרכוש יכול להיעשות בהתאם לרצונו של המצווה, אם הצוואה נערכה כחוק.
אז אם אתם לא רוצים לסמוך על חלוקת רכוש בהתאם להחלטת המדינה, בכפוף לצו ירושה, אתם צריכים להכין צוואה. אבל מתי כדאי לעשות את זה?
מקרים בהם כדאי לערוך צוואה
למרות המובן מאליו, לא רק לעת זקנה כדאי לערוך צוואה הדדית אלא גם במקרים רבים אחרים:
- ידועים בציבור
- מומלץ לערוך צוואה כדי למנוע סכסוך אפשרי לגבי מעמד בן/בת הזוג הנותר/ת.
- פיצול ירושה
כאשר המצווה מעוניין להוריש חלק מרכושו לבני משפחתו וחלק אחר לקרובי משפחה, לאנשים שאינם קרובי משפחה, לתאגידים, או לכל מי שאינו כלול בהוראת צו הירושה.
זכויות ברכוש
מקרים בהם יש צורך להסדיר זכויות שימוש ברכוש לאחר מותו של המצווה, כמו במקרה של בני זוג גרושים/פרודים, משפחות עם הורה אחד, זוגות מבוגרים ללא ילדים, כאשר ייתכן שיביאו ילדים בהמשך, זוגות בנישואים שניים, כאשר יש להם ילדים מנישואים קודמים.
מה קורה אם לא מכינים צוואה?
אם אין צוואה כלל, אך גם אם קיימת צוואה שאינה תקפה בעיני החוק, חלוקת הרכוש תיעשה בהתאם לצו ירושה, לעיתים בניגוד לרצון המצווה, תוך יצירת סכסוכים וקשיים בין היורשים.
לסיכום
כפי שניתן להבין, לא רק הגיל מהווה זרז לעיניין עריכת צוואה, אלא גם נסיבות חיים, העדפות אישיות, מצב משפחתי ועוד. לקבלת מענה וייעוץ בנושאי צוואה, צווי ירושה וירושה – צרו עימנו קשר.