עורך דין שיימינג
"שיימינג" הוא מושג שהפך נפוץ לאחרונה, למעשה מאז כניסת הרשתות החברתיות אל חיינו. רשתות חברתיות, החל מרשתות קדומות כמו פייסבוק או טוויטר ו"מי סטייג" עד לרשתות כמו אינסטגרם, סנאפ צ'אט בלוגים וכולי – מספקות לציבור הרחב מאד את היריעה עליה אפשר לפרוס ולפרסם כל דעה, תוכן, אמירה, תמונה או סרטון, משפט או ציטוט ובכך להפוך את האמירות והתוכן לחשוף וציבורי.
שיימינג היא הדרך לבייש או להביך אדם אחר או גוף מסוים ומתוך כך לגרום לנזק כלכלי או נפשי לבעל עסק/ חברה/ משרד/ ארגון וכולי וגם לאנשים פרטיים, כאשר מדובר בפעמים רבות בעבירת לשון הרע. עבירה כזאת נוגעת לפרסומים כוזבים שמטרתם לגרום נזק חמור. הנזק נגרם בדרך כלל כשמדובר בתוכן שמכיל פגיעה בשמם הטוב של אנשים או עסקים ובכך גורם נזק לטווח הקצר והארוך.
מתי זה שיימינג?
תופעת השיימינג ועבירה כזאת נמדדת ביחס לנזקים ולעובדות כמו גם לטענה כי הדברים מופרכים או נכונים. בתי המשפט בישראל מבינים כי עבירה כזאת אינה עבירה של "שחור ולבן" כמו למשל כייס שנתפס גונב ארנק מקשישה, אלא שמדובר בהמון מרכיבים שהופכים את העבירה לכזאת שי שלדון בה ולשים לב לפרטים שהופכים אותה לעבירה או למעשה תמים או צודק.
כיום יש קטגוריות שונות מבחינה משפטית של סוגי השיימינג החל מבחינת ביוש של גוף, גזע או העדפה מינית של אדם פרטי עד לביוש שנוגע להתנהלות שגויה או תודעת שירות מכפירה של חברה, עסק וכולי. המטרה לספק צדק חברתי עבור כל מי שנפגע ולאפשר הגנה והרתעה מפני תופעת השיימינג שרק הולכת ומתעצמת.
כדי לבחון לעומק טענות נגדכם או כאלה שאתם רוצים להעלות מול בית המשפט: מומלץ לבחור עורך דין שיימינג יעיל מקצועי ומומלץ לייעוץ, הכוונה ומתן ששירות מול הערכאות המשפטיות.