איך להתמודד עם חרדות? – מדריך מזורז לטיפול בחרדות
חרדות הוא מצב שתוקף אנשים רבים בחיי היומיום ולא בכדי: לחצי היום יום, מגורים במדינה מערבית שבה התחרות היא חלק מהשגרה, מלחמות, מגפות, חום ודאגות – כל אלה הם מנת חלקם של רבים. מצבים כאלה יכולים לעורר לא מעט חרדות בקרב אנשים בכל הגילים.
כיצד מרגיש התקף חרדה?
התקף חרדה מגיע בעוצמות שונות והוא מתאפיין בעיקר בפעימות לב מהירות מידי, בהזעה, מחשבות טורדניות, חוסר שינה, חוסר מנוחה כללי ושאר סימפטומים. חרדה יכולה לעיתים להרגיש ממש כמו אירוע לב משום שהיא עלולה לשדר כאב לחזה לזרועות ולשאר איברים.
התקפי חרדה הם בדרך כלל תוצאה של סטרס ודאגות והם יכולים להוביל במידה ואינם מטופלים, גם לדיכאון. לכן חשוב לטפל בהם בצורה הנכונה ביותר.
אז כיצד מטפלים? הנה כמה שיטות:
טיפול בקינסיולוגיה – טיפול באמצעות חקר תנועות האדם שכולל מחקר מדעי של המוח. השיטה חוקרת את המוח את הפסיכולוגיה של האשם את האנטומיה והפיזיולוגיה ומיישם אותה בטיפול באמצעות שיקום, ריפוי בעיסוק פיזיותרפיה ושאר שיטות.
תרגול מדיטציית מיינדפולנס – מדיטציית מיינדפולנס יכולה להחזיר אותנו לכאן ולעכשיו על ידי התרכזות ברגע וב'כאן ועכשיו' באמצעות נשימות, סריקת הגוף, צלילים מרגיעים תוך השקטת מחשבות .מדיטציה כזו אפשר לתרגל אפילו 2 עד 20 דקות ביום והיא יכולה לטפל בחרדות.
טיפול בפסיכותרפיה – טיפול בפסיכותרפיה עוזר להבין מהיכן חרדות מגיעות, להכיר את המחשבות והחששות שלנו ולהפחית באמצעות הבנת המודים שמניעים אותנו כיצד משקיטים חרדות וממתנים לחצים.
טיפול ברפואה משלימה – גם טיפולים ברפואה משלימה יכולים לעזור נגד חרדות, כמו למשל דיקור , טיפול בצמחי מרפא, עיסוי רפואי, טווינה, רפלקסלוגיה וכולי. העזרו באנשי המקצוע ובחרו את שיטת הטיפול הטובה ביותר שתפחית חרדות בצורה בה תוכלו לנהל את חייכם באופן איכותי ונעים.
הכנסו עכשיו לאתר שלנו – http://www.kinesiologia.co.il/.