מתנות לפסח לעובדים שיש בהן גם תרומה לקהילה
עד לפני לא מעט שנים, כאשר מעסיקים, מנהלים, חיפשו מתנות לפסח לעובדים שלהם, אזי שהם התבססו על מתנות לעובדים שיכולות לשרת את העובדים באופן כזה או אחר. זו היתה הגישה, המתנה אמורה לשרת את העובד והוא אמור ליהנות ממנה. לכן הם נותנים להם תלושים לחג, היו נותנים מתנות כמו מוצרים לבית ועוד.
עם השנים, בפרט מאז תחילת שנות האלפיים, מסיבות חברתיות, כלכליות ואחרות, יותר ויותר מקומות עבודה ומעסיקים החלו להתייחס גם לשאלה כיצד המתנה יכולה לשרת את הקהילה. כלומר, איך אפשר לייצר מצב שהמתנה לחג לא תשרת רק את העובד אלא גם את הקהילה בה הוא חי.
כך נוצרו לא מעט אפשרויות שונות ומגוונות, אשר מספקות לעובדים אפשרות ליהנות נניח ממתנות לחג, כאשר במקביל המתנה משרתת לא רק אותם אלא גם את הקהילה, באופן ישיר או עקיף, אקטיבי או פאסיבי.
דוגמאות כיצד זה יכול לעבוד
אחת האופציות הפופולאריות היא לרכוש כרטיס מתנה לעובד, אך כזה שהוא יכול לנצל אותו אך ורק במקומות שנחשבים "חברתיים". למשל, מקומות שמעסיקים אנשים עם צרכים מיוחדים, מקומות שתורמים כסף לעמותות וארגונים מסוימים, או מקומות שמציעים מוצרים ידידותיים לסביבה. כך לא רק העובד נהנה אלא גם החברה.
אופציה אחרת, היא לרכוש לעובד מתנה שכוללת פעילות אשר משרתת את החברה. החל מטיולים או בילויים שכוללים בתוכם אלמנטים שתורמים בצורה כזו או אחרת לחברה, וכלה בבילויים במקומות בהם נעשית פעולה לטובת כלל החברה.
יש מקומות עבודה שמציעים לעובדים, להמיר את המתנה בפעילות, שירות או כל דבר אחר עם אנשים שזקוקים לעזרה. כך הם יכולים לדעת שהם לא רק מקבלים אלא גם נותנים בחזרה.