ירידה מהארץ לפני גיוס – מה זה אומר ומה התנאים לכך?
מה קורה במקרה של ירידה מהארץ לפני גיוס? משפחות עם ילדים לפני גיל צבא אשר מבקשות לעזוב את הארץ ולהגר למדינה אחרת, אפילו אם זה באופן זמני, חייבות להסדיר את מעמדם של הילדים מול רשויות הצבא, על מנת שלא יווצרו בעיות, אם וכאשר הילדים יחזרו לישראל.
בעיקרון, על פי חוק, כל נער ונערה שמגיעים לגיל 18 חייבים להתגייס לצבא על פי חוק גיוס. על פניו, המדינה לא יכולה לחייב ישראלים שירדו מהארץ לחזור ולהתגייס. מצד שני, היא כן יכולה להקשות עליהם במידה והם עוזבים את הארץ לפני הגיוס במידה והם רוצים לחזור ולהתגורר בישראל.
ישנם מקרים בהם אנשים ויתרו על חזרתם לארץ, מאחר וידעו שאם יחזרו הצבא יחייב אותם להתגייס, אפילו אם זה לשירות מקוצר.
מה הכלל בנושא וכיצד אפשר לפעול?
הכלל הוא מאוד פשוט, אם הילדים עזבו את הארץ לפני גיל 16, אז לא חלה עליהם שום חובה. כלומר, הם יכולים לחזור ולחיות את חייהם בישראל בצורה רגילה מבלי שיידרשו להתגייס, זה כמובן בהנחה והם לא חזרו בגיל גיוס. כלומר אחרי גיל 21.
אם מדובר על נער או נערה שאמורים לעזוב את הארץ אחרי גיל 16, אזי מוטב ליידע את הרשויות וכן להסדיר את המעמד שלהם, על מנת שיובטח להם שאם יחזרו לארץ הם לא ימצאו את עצמם בבעיה מול רשויות הצבא ומערכת המשפט.
חשוב לציין, ככל שעושים זאת בשלב מוקדם יותר, כך יש יותר אופציות לפעולה ואז אפשר למצוא פתרון שיתאים לשני הצדדים. אפשר כמובן לעשות את זה גם באופן חד צדדי, קרי לעזוב את הארץ מבלי ליידע את הצבא, אך אז יהיה קושי רב לחזור ובלי בעיות משפטיות כאלה ואחרות.
לקבלת ייעוץ משפטי צרו קשר עם עו"ד צבאי אבי פינרסקי>>>