מהו פטריגיום ואך מטפלים בו?
פטריגיום הוא מצב עור שכיח שיכול להיגרם על ידי נזקי שמש. התסמינים של פטריגיום כוללים בליטות אדומות קטנות על העור המופיעות על העפעפיים והאף, והם עשויים להימצא גם בחלקים אחרים של הגוף כגון שיער פנים.
פטריגיום הוא מצב עור שכיח המתרחש כאשר זקיקי השיער בחלק האחורי של העין נחסמים על ידי הצטברות של קרטין, המצוי בשערות.
חלק זה עוסק במצב עור ספציפי הנפוץ מאוד בעולם. זה נגרם על ידי נוכחות של שכבת קרטין חריגה על פני העור. אנו יכולים לצפות למידע רב מהנושא הזה מכיוון שהוא היה אחד הנושאים הנדונים ביותר בשנים האחרונות. פטריגיום הוא מצב עור חמור שיכול להיות קשה לאבחון ולטפל. מצב העור נגרם על ידי נוכחות של papules על הפנים, הצוואר, האוזניים או חלקים אחרים של הגוף.
איך עושים ניתוח?
ניתוח פטריגיום הוא ניתוח רציני מאוד ולעיתים דורש תקופת החלמה ארוכה. במאמר זה נסקור את ההליך וכיצד לעשות זאת. מדובר בניתוח שדורש מיומנות והכשרה רבה והוא מתבצע אצל רופא עיניים כללית / מכבי או שאר קופות החולים. ישנן סיבות רבות לכך שאנשים לא רוצים לעבור את ההליך הזה.
הליך כירורגי להסרת פטריגיום נעשה בדרך כלל על ידי נטילת ביופסיה מעינו של המטופל והסרתה. עם זאת, ישנם מקרים בהם הפטריגיום גדול מכדי להסירו. במקרה זה, המנתחים משתמשים בטכניקה אנדוסקופית הנקראת "נתיחה תת-רירית" כדי להסיר את הפטריגיום.
הניתוח מבוצע להסרת חלק קטן מהקרנית. ההליך נעשה בדרך כלל בשלב אחד או שניים. השלב הראשון נקרא שלב הכריתה. בשלב זה, המנתח מסיר חלק קטן מהקרנית דרך חתך שנעשה בעפעף התחתון. לאחר מכן נוצר בשלב זה דש של רקמה (המכונה "פטריגיום") ונתפר לעין באמצעות תפרים ודבק.
השלב השני, הנקרא שלב "רטרוגרד", כולל הוצאת שכבה אחת או יותר של רקמה מאחורי הפטריגיום ותפירתה חזרה למקומה באמצעות תפרים ודבק. תהליך זה נמשך כ-30 דקות לכל עין, תלוי בכמה רקמה הוסרה במהלך הכריתה וכמה רקמה נתפרה בחזרה למקומה במהלך החזרה למקומה.