חדרי ארונות
אחד השינויים המהותיים שהתרחשו בשנים האחרונות בתכנון ועיצוב מבני מגורים בישראל, הם כניסתם של חדרי ארונות והפיכתם לחלק בלתי נפרד מחלל הבית.
עד לפני שנים לא מעטות, במרבית הבתים בישראל היה נהוג שארונות הבגדים היו מוצבים בחדרי השינה. בין אם זה במקרה של חדר שינה של הורים או ילדים. זאת להבדיל ממדינות רבות בעולם, למשל ארצות הברית או אנגליה, שם הרבה פעמים נהוג להשתמש בחדר ארונות, כאשר חדרי השינה כללו אך ורק מיטות ושידות. כך החדרים נשארו הרבה יותר מרווחים.
בשנים האחרונות, כתוצאה משינוי בתכנון המבנים ועיצובם, עצם זה שמבני המגורים הפכו להיות יותר גדולים, אין כמעט בנייה של 2-3 חדרים, אלא רק בנייה של 4-5 חדרים, אז יותר ויותר ישראלים עברו להשתמש בחדר ארונות. זה נכון הן לגבי מי שרוכש מבנה חדש וזה נכון לגבי מי שמשפץ מבנה ישן, אז הוא בוחר להתקין חדר שכזה.
יש בכך היגיון רב. הרי במקום להשתמש בחדר שינה גם בתוך חדר לאחסון בגדים, מה שיוצר בלגן באופן ממשי ואי נעימות בעין, שלא נדבר על אבק שמצטבר במקום, אז הכל עובר אל חדר ארונות מסודר ומאורגן, בו לכל אחד מבני הבית יש ארון עם בגדים משלו. כך הבלגן, אם נרצה, נישאר מחוץ לחדר.
צריך לומר, ישנן דרכים שונות כיצד לבנות חדרי ארונות. במבנים גדולים אזי שלצד כל חדר שינה יש חדר ארונות, במבנים בסיסיים, הרי שמדובר על חדר אחד לכל בני המשפחה. חדר זה יכול להיות מורכב מארונות מובנים, כלומר ארונות עם מדפי בטון שבאים כחלק בלתי נפרד ממנו, ולעומת זאת, אפשר גם להתקין בחדר ארונות חיצוניים, מעץ או מכל חומר אחר.
מה שחשוב הוא להקפיד על כך שהארונות יהיו גדולים ומרווחים בשביל שיהיה ניתן לאכלס בהם את כל הבגדים, חשוב שהחדר יהיה נוח לשימוש, שתהיה בו מספיק תאורה, שיהיה בו אוורור, וכן שהארונות עצמם יהיו אטומים הרמטית על מנת שלא ייכנס לתוכם אבק או כל לכלוך אחר. בצורה כזו, נשמור על הבגדים נקיים.