נהיגה בפסילה – פעם ראשונה לעומת פעם שנייה
אחת מעבירות התנועה החמורות היא נהיגה בזמן פסילה. על פי חוק דיני התעבורה נקבע שמי שקיבל הודעה על פסילה ועדיין עולה על רכבו ונוהג בזמן פסילה או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנקבעו לו ברישיונו ונתפס, עלול לקבל מאסר של עד שלוש שנים וכן קנס כספי. במקרים אחרים אף עלול הנהג לאבד את רישיונו לצמיתות. אך אם תהיתם אם תפיסה על עבירת תנועה של נהיגה בפסילה פעם ראשונה לעומת פעם שנייה שונות, ובכן, תופתעו לגלות שלא קיים הבדל בין נהיגה בפסילה פעם ראשונה לעומת פעם שנייה.
מה בין פעם ראשונה לפעם שנייה?
איך אומרים, למי מאתנו זה לא קורה, כאשר אנחנו נמצאים במהלכם של מרוץ החיים סידורים, משימות, עבודה, משפחה ומה לא. לעיתים קורה שמרוב משימות ומטלות נשכחות מאתנו גם החשובות שבהן כמו לדוגמה חידוש רישיון הנהיגה שלנו. זה דבר שאיננו מתרחש במתכוון, אך מה לעשות שיחד עם זאת שמשימה זו נשכחה בים המשימות היומיות, נתפסתם בידי נציגי אכיפת החוק. או אז אתם צפויים לעונשים הקבועים בחוק כגון פסילת רישיון לחודשים ארוכים, קנס כספי גבוה ואף מאסר על תנאי. התביעה תוכל להוכיח בקלות שאכן ביצעתם את העבירה בין אם זו לכם פעם ראשונה או יותר מכך.
לקבלת ייעוץ מעורך דין תעבורה >>>
מה עושים?
הדרך הנבונה היא לפנות אל איש מקצוע כעורך דין לדיני תעבורה שידע כיצד להוביל ולהנחות אתכם נכונה. ואם תרצו חובת ההוכחה המקצועית על עורך דינכם שאכן יעשה מלאכתו נאמנה באשר הוא בקיא בכל הלכות הדינים החוקים וההליכים המשפטיים הקיימים בענף משפטי זה. כלומר עורך דין הבקיא בעבודתו המשפטית ידע כיצד להוכיח שהרשעתכם בעבירת תנועה של נהיגה בפסילה פעם ראשונה לעומת פעם שנייה או פעמים נוספות אחרות, אינן עולות בקנה אחד עם ראיות המשטרה. על כן, ראשית דבר דעו לכלכל צעדיכם בתבונה יחד עם ליווי מקצועי של עורך דין תעבורה.