וירוס כופר
תוכנת כופר היא סוג של תוכנות זדוניות שמצפינות קבצים ודורשת כופר כדי לפענח אותם. הוא הופיע לראשונה בשנת 2008, אך הפך נפוץ יותר בשנים האחרונות.
איך זה עובד?
תוכנת כופר היא סוג של תוכנות זדוניות שמצפינות קבצים והופכת אותם לבלתי נגישים. זה יכול לשמש כדי לסחוט כסף מהקורבן. וירוס תוכנת הכופר הוא כלי יעיל ביותר עבור פושעי סייבר. זה יכול להתפשט במהירות, להצפין את כל הקבצים במחשב של הקורבן, ולאחר מכן לדרוש כופר עבור שחרורם. צריך להבין מה עושים במקרה של וירוס כופר ואיזה תוכנות הגנה כדאי להתקין לצורך כך.
עם זאת, יש דרך קלה וזולה יחסית להסיר את תוכנת הכופר. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לבצע איפוס קשיח במכשיר שלך ולשחזר אותו מהגיבוי שלו. תהליך השחזור יסיר את כל הקבצים, הנתונים וההגדרות של תוכנת הכופר מבלי לפגוע בקבצי מערכת חשובים. לאחר מכן תוכל להשתמש שוב במכשיר שלך כרגיל.
דוגמאות לוירוסים כופרים
וירוס הכופר קיים כבר הרבה זמן. זה ידוע גם בשם WannaCry או Wanna Decryptor. זה מדביק מחשבים ומצפין קבצים. אלגוריתם ההצפנה מבוסס על בעיה מתמטית שניתן לפתור באמצעות תוכנת ההצפנה ברשות הרבים כגון OpenSSL, אך רק אם למשתמש יש גישה לתוכנה זו. הפופולריות של תוכנת הכופר הולכת וגדלה, מכיוון שהיא מתפשטת באמצעות דואר זבל, דרך האינטרנט ומופצת באמצעות תוכניות צד שלישי. WannaCry הוא סוג של תוכנת כופר המצפינה קבצים במחשב של הקורבן. לאחר שהקבצים במחשב של הקורבן הוצפנו, אף אחד לא יוכל לפענח אותם.
לאחר ש-WannaCry הצפין את כל הקבצים בכונן הקשיח של הקורבן, הוא ממשיך למחוק את כל שאר הנתונים מאלה קבצים. תוכנת הכופר צריכה להיות . הסיבה שבגללה אתה צריך להוריד ולהתקין את הגרסה העדכנית ביותר של הכלים להסרת תוכנות זדוניות היא מכיוון שהם חינמיים, מהירים ויעילים בהסרת תוכנות זדוניות מהמחשב שלך. ואם אתה לא רוצה לשלם כסף עבור תוכנה זו, אז אתה יכול להשתמש בה בחינם על בסיס ניסיון. כלים אלה להסרת מחשב/אבטחת אינטרנט/תוכנות זדוניות ניתנים להתקנה דרך שירותי מחשוב ענן, והם מגיעים בגרסאות שונות וניתן למעשה להשתמש בתוכנות אלה באותו האופן שבו תוכננו בהתחלה על ידי יוצריהן.