פיצויים לנפגעי שואה
ניצולי שואה לא תמיד נראים חריגים בנוף הכללי. הם חיים את החיים שלהם, הם אוכלים, הם שותים, הם מבלים, הם צוחקים אך מי שבאמת יודע על ההיסטוריה שלהם ועל העבר שלהם, יכול באמת להבחין בתסמינים השונים אשר אלו ממשיכים ומלווים אותם למשך כל החיים שלהם.
שלא לדבר על המספרים החקוקים בזרועותיהם אשר אלו הפכו לחלק מגופם. המספר שאינו מאפשר להם וכמובן לא לסביבתם, לשכוח את הזוועות שהם עברו.
ניצולי שואה זכאים לקבלת פיצויים ליוצאי רומניה והם אמורים ליהנות מקצבה חודשית קבועה.
כאן יש מה נקודות שחשוב לבדוק ולברר.
מי מוגדר כניצול שואה?
כל מי שהיה בתקופת מלחמת העולם השנייה והוא חי תחת הכיבוש הנאצי, הוא היה בגטאות, הוא חי במחנות הריכוז או אפילו במסתור והחיים שלו היו בסכנה בזמן המלחמה אף אם הוא שהה בטוניס או אלג'יריה ואפילו לוב.
למעשה כל מי שחי בארצות אשר הן נחשבות הגרורות של גרמניה הנאצית כמו המדינות צרפת, רומניה, הונגריה ואיטליה והוא סבל מרדיפות של הנאצים, כך גם מי שנאלץ לברוח משטחי הכיבוש שהם גרמניה של אחרי 1933 או מאוסטריה של אחרי 1938 כמו גם מיתר הארצות לאחר שהמלחמה פרצה והחל הכיבוש ועד לתאריך שמיני במאי שנת 1945.
מהן ההטבות והרנטות אשר משולמות לניצולי השואה?
על פי חוק נכי רדיפות הנאצים, ניצולי שואה אשר הגיעו לישראל עד לתאריך הראשון באוקטובר שנת 1953 זכאים לרנטה אותו משלם משרד האוצר מידי חודש בחודשו. גובה הרנטה נקבע על פי שיעורי הנכות אשר מוכרים בהתאם לטבלה ידועה וקבועה מראש.
ישנן דרגות ויש אחוזי נכות כאשר על פיהם נקבע הגובה של תגמול הרנטה החודשית. הסכומים נעים בין 2,200 ₪ ועד לסכום של 4,502 ₪ כאשר מדובר בשמונים עד מאה אחוזי נכות.
הטבות נוספות הניתנות למקבלי הרנטה
- פטור מתשלום על הוצאות רפואיות.
- הנחה בעת רכישת תרופות.
- הנחה בארנונה.
- פטור מתשלום אגרת טלוויזיה.
- נסיעות להבראה ודמי הבראה.
- תגמולים כספיים למשך שלוש שנים במקרים של פטירת בן הזוג.
ישנם פיצויים לנפגעי שואה מגרמניה והטבות נוספות שצריך לדעת לדרוש אותם.