שלבים נכונים להתמודדות עם התקף חרדה
תאריך: אוק 18, 2020
אנחנו חיים בתקופה שמאופיינת בקצב חיים מסחרר, בשפע של דאגות ובעיקר בחוסר וודאות.
יותר ויותר אנשים מגלים שלעתים קרובות נסיבות החיים האלה קשות מנשוא, והם פשוט לא מצליחים להתמודד איתם.
תנאים אלה הם כר פורייה לפיתוח של מגוון תסמינים שליליים כגון מחשבות טורדניות, פחדים, דאגות וחרדות, מה שאומר שיותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם נאלצים להתמודד עם התקפי חרדה.
במסגרת מאמר זה נתאר בפניכם מה אתם יכולים לעשות על מנת להתמודד כהלכה עם התקף חרדה.
אתם חווים התקף חרדה – מה עליכם לעשות עכשיו?
- שימו לב למחשבות שלכם – פעמים רבות התקפי חרדה הולכים ומחמירים כי האדם שחווה את התסמינים ממהר לייחס להם פרשנות מוגזמת. לדוגמא, בעקבות הסטרס שהוא חווה, קצב פעילות הלב שלו גובר, והוא שם לב לזה ומתחיל לחשוב שהוא עומד לחטוף התקף לב. המחשבה הזאת, מן הסתם, רק מוסיפה שמן למדורה, מעצימה את תסמיני החרדה ומכניסה את האדם ללופ שקשה לצאת ממנו. לכן חשוב שתאתגרו את המחשבות שלכם ותבחנו פרשנויות חלופיות לתופעות שבהם אתם מבחינים.
- תכירו את התסמינים שלכם – קודם כל, חשוב שתדעו שאין כזה דבר התקף חרדה שנמשך לנצח. התסמינים של התקף חרדה באים לידי ביטוי בעיקר דרך הגוף, ולכן חשוב שתלמדו לזהות אותם. אם תלמדו לזהות אותם, יהיה לכם קל יותר להבחין בעוצמות שלהם ולדעת מתי הם דועכים ומתי הם מתגברים, ועל ידי כך ללמוד להתמודד איתם טוב יותר.
- תיישמו טכניקות רגיעה – בנוסף על שיטות לאתגור מחשבות כדי להימנע מכניסה ללופ מחשבתי שיגביר את התקף החרדה, חשוב שתדעו לתרגל בזמן אמת טכניקות נשימה (או טכניקות הרגעה אחרות) שיעזרו לכם לשכך את התקף החרדה ולמנוע ממנו להתגבר. כי בסופו של דבר הוא ייעלם ויחלוף מעצמו.
> קראו עוד על דרכי טיפול בחרדה באתר של מעיין ביטון.