שיפוצים בירושלים, מה מותר ומה אסור ללא היתר?
שיפוץ נועד להתאים מבנה קיים לשימוש הרצוי. פעמים השיפוץ יכלול הרחבה של שטח המבנה, פעמים הוא ישנה את החלוקה הפנימית, ולעיתים הוא יחתור לחדש את מראה המבנה בלי לבצע שינויים מהותיים. אך לקראת השיפוץ חשוב לדעת כי כל פעולה יש לבדוק – האם יש צורך לקבל היתר בניה או שניתן לבצע את הפעולה ללא היתר?
מה אפשר לעשות ללא היתר?
יש מגוון פעולות ועבודות שיפוצים בירושלים שניתן לבצע אותן ללא היתר בנייה. מדובר על פעולות שאין לעירייה כל קשר אליהן. לדוגמה, אתם מעוניינים להחליף ריצוף בבית, לרענן את מראה הבית ולהחליף דלתות פנים. אין לעירייה כל קשר לפעולה זו ואתם יכולים לצאת לדרך בלי לחשוב בכלל על הנושא של היתר בנייה. באותה מידה אתם יכולים לבצע חלוקה מחודשת של החלל הפנימי של הבית. אתם יכולים לבטל קירות קיימים ולהקים קירות חדשים בתוך הבית – גם שיפוץ כזה ניתן לבצע ללא היתר מהעירייה.
אילו פעולות מחייבות היתר בנייה?
לעומת זאת יש פעולות שמחייבות היתר בנייה. לדוגמה, הרחבת שטח הדירה. פעולה זו רווחת במקרים בהם משפחה רכשה דירה קטנה, ובשל העובדה שהמשפחה התרחבה הם מעוניינים להרחיב גם את שטח הבית. כדי להרחיב ולהוציא חדר נוסף לבית יהיה צורך לקבל היתר בנייה. כמו כן במקרים בהם מעוניינים לחלק דירה אחת גדולה לשתי יחידות דיור, יהיה צורך לקבל היתר בניה ואישור לחלוקה זו.
תהליך קבלת היתר
אמנם תהליך קבלת היתר בניה עשוי להיות ממושך וכרוך בפרוצדורה לא פשוטה. אבל כדי לשמור על שלוות הנפש שלכם ועל הביטחון, כי ההשקעה הכספית שלכם לא תרד לטמיון. חשוב להוציא היתר בניה לפני פעולות שיפוץ שמצריכות היתר. את התהליך מנהלים בעזרת אדריכל שמגיש את הבקשה לעירייה. הוא מתכנן את תכנית השיפוצים והעירייה בוחנת את התכנית. במידה והיא מאושרת – אתם יכולים לצאת לדרך. אבל אם אין צורך בהיתר חשוב לכם לדעת זאת, תוכלו להתחיל בשיפוץ ללא עיכובים ובלי פרוצדורות ממושכות. בקרוב ממש תוכלו לברך על המוגמר!